Nyheter

Kommuninvånaren: Rusta upp Folkets Park

Nyheter – Folkets Park har och är välbesökt och skulle kunna bli så mycket mer, en oas som mötesplats för unga och gamla. Det menar en kommuninvånare som föreslår en upprustning av parken.

– Folkets Park har och är välbesökt och skulle kunna bli så mycket mer, en oas som mötesplats för unga och gamla. Det menar en kommuninvånare som föreslår en upprustning av parken.   [1/5]

Arkivbild på parken tagen ovanifrån.  [2/5]

Arkivbild på parken tagen ovanifrån.  [3/5]

Arkivbild på parken tagen ovanifrån.  [4/5]

Arkivbild på parken tagen ovanifrån.  [5/5]

Läs kommuninvånarens medborgarinitiativ i dess helhet i något redigerat skick nedan:

Strax är Park Arenan klar och Trälleborgsskolan så småningom.  Mitt emellan dessa finns Folkets Park som har stora behov av att rustas upp.

Ett grön oas skulle det kunna vara om man rustar upp de byggnader som finns och sätter lite färg på dessa, en färgglimt av rött och vitt, för inte ska väl alla byggnader i kommunen bestå av gråskala? Folkets Park har och är välbesökt och skulle kunna bli så mycket mer, en oas som mötesplats för unga och gamla.

En mötesplats för teater, dans, utomhusbio, minigolf , toaletter och så mycket mer.  Kommunen har låtit den förfalla, det som borde vara en kulturell pärla.

Så rusta upp och gör den till vad den ska vara: En samlingsplats för unga och gamla!


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 25 augusti. I skrivande stund har 13 personer gett tummen upp.

– Det hade varit kul!, menar en kommuninvånare.

Taggar

Dela


14 reaktioner på Kommuninvånaren: Rusta upp Folkets Park

Rivningsiver återställer aldrig en sådan byggnads skatt som teaterbyggnaden är. Den akustiken hittar du inte på så många ställen. Grönytor med träd finns redan i Värnamo, det behöver du inte åka upp till Gröndal för att hitta. Känslan att gå på konserter, oktoberfest, sommarens utedanser, 1 maj-firande kan du aldrig trolla fram på andra håll.

Vad man än gör så borde man inte riva de byggnader som finns i parken. Det finns stora möjligheter att någon gång skapa en magisk plats där som bibehåller parkens själ och historiska betydelse. Det kanske inte ska genomföras nu eller ens om fem år. Men möjligheterna att skapa något riktigt bra måste få finnas kvar och då får man gärna bygga ut lekplatser etcetera. Men att riva vore ett brott.

Rusta upp Folkets Park. Det är en kultur som inte får försvinna. Mycket aktivitet och många evenemang kan ske utomhus och inte bara på Gummifabriken. Vi behöver Parken!

Rusta upp Folkets Park och gör den levande igen. Det är en kultur som inte får försvinna. Så mycket evenemang och aktiviteter som kan fås till stånd där. Vi behöver parken!

Att försöka få tillbaka kulturlivet till parken igen är nog rätt kört. Riv byggnaderna och anlägg en vacker park som kan bli en oas för närboende. Gärna med stora lekytor och fin lekplats för barnen. En offentlig toalett skulle också vara bra där.

Bygg en ny viadukt och rusta upp Folkets Park.det gynnar flest kommuninvånare. En fotbollsarena får sponsorer betala. Min skatt ska då defenitivt inte gå till någon arena. Folkomröstning vore det bästa.

Ingen är intresserad av Folkets Park. Alla konserter eller annan typ av underhållning sker i dag i Gummifabriken. Det är helt enkelt inte värt det. Riv det och gör en större lekpark istället. Annars tycker jag vi lägger pengarna på Apladalen, fer djur till exempel.

Det verkar som Folkets Park inte är intressant för de som håller i plånboken. På andra orter rustas parkerna upp och blir en oas för turister och ortsbefolkningen samt ungdomar. Låt det bli liv och dans igen, låt parken få blomstra, låt parken få leva igen.

Håller med till fullo. Rusta upp denna kulturpärla och ordna aktiviteter, möjligheterna finns ju.
Jag har röstat på förslaget.

Finns ingen anledning att lägga pengar på då man man inte skött om denna park på 50 år.
En fotbollsarena ger framtidstro och bra reklam för staden, men man tycker väl det är bättre att ungdomarna ska slåss och ta sönder i parken än vara aktiverade i fotbollen.
Mormor

Jodå Folkets Park har varit full av aktiviteter så sent som för 5 år sedan. Operetter, barnteater, Ronny Eriksson, jätteloppisar, privatuthyrningar till egna sommarfester. Däremot har snåla kommungubbar alltid prioriterat bort även normalt underhåll. Skamligt

Ja, vi behöver folkparken. Håller med till 100 procent. Det är dags för kommunen att rusta upp folkparken så vi kan njuta av livet i en trevligt miljö.

Hej
Jag håller med.
Vi behöver en park som vi kan ha konserter, aktiviteter , som Gislaved, Huskvarna och så vidare.
Under sommaren är allt dött i stan. Varför? För vi gör inget, medan andra städer gör det.
Hur kan man bygga en fotbollsarena som vi kan inte ha konserter, evenemang? Det är både för unga och vuxna som kan träffas.

Kommentarsfunktionen är stängd