Nyheter

Kommunens personal missade en stroke

Nyheter När en inneboende kvinna  på ett äldreboende i Värnamo fick en stroke så missade sköterskor på boendet vad som hänt.

Kommunens sjuksköterskor missade att en äldre hade fått en stroke och hade hjärtflimmer.

Först efter tio timmar fick den drabbade rätt vård. Senare har det konstaterats att personen både hade fått stroke och hade ett hjärtfel.
Det uppger SVT Nyheter.

Det var efter att personalen på morgonen hittat den äldre på toaletten, medtagen och i dåligt skick som sköterskan tillkallades.
Sköterskan gjorde bedömningen att man skulle avvakta. Inga andra åtgärder sattes in under dagen, trots att kvinnan inte var som vanligt.

På eftermiddagen kom en annan omvårdnadspersonal och konstaterade att kvinnan var försvagad på sin vänstra sida. Ytterligare en sköterska tillkallades med kontakt med läkare dröjde. Först när en anhörig tillkallat ambulans fick kvinnan rätta diagnos.
Patienten hade drabbats av stroke och hjärtflimmer.

Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritik mot äldreboendet.
IVO anser att att vårdgivaren, Värnamo kommun, har brustit i att se till att patienten fått god vård. De båda sjuksköterskornas bedömningar anses vara bristfälliga och väsentliga uppgifter har inte journalförts på rätt sätt.

Taggar

3 reaktioner på Kommunens personal missade en stroke

Är tyvärr inte förvånad. Kompetensen är bristfällig i allt för många fall. Tragiskt för den som drabbas och deras anhöriga.

Bedrövligt bättre skicka en gång för mycket är nog inte sjuksköterskan som betalar resan det har nog vårdtagaren redan gjort själv i livet. Sånt här händer när det brister i kommunikationer inte förstå och sista gången sånt här händer. Undrar när kommunen ska börja ställa krav på utbildade???? Fungerar inte att ha för många utan utbildning. Skrota las så kanske man får behålla undersköterskor.

Håller med, skäms för att jobba som Usk i Värnamo kommun…… och värre och värre blir det för varje år som går. Stannar inte länge till nu

Kommentarsfunktionen är stängd