Nyheter

Kommunen vill fortsätta sponsra IFK Värnamo

Nyheter Värnamo kommun fortsätter att sponsra IFK Värnamo. I dag fattar kommunstyrelsen om ett sponsorbidrag på 175 000 kronor. Pengar som ska hjälpa IFK Värnamo att komma tillbaka till Superettan.

Ordförande i IFK Värnamo, Kaj Larssom kan med stor sannolikhet se fram mot att kommunern i dag beslutar om ett nytt sponsoravtal med klubben.

En satsning som IFK Värnamo benämner som ”återtåget” och som syftar till att klubben ska tillbaka till Superettan.
Det är Kommunledningskontoret som har lagt fram förslaget till Kommunstyrelsen.
I förslaget konstateras det att kommunen utöver dessa pengar ska fortsätta stödja IFK Värnamo ekonomiskt även på andra sätt.

Bland annat föreslås det att kommunen ska stå som matchvärd vid ett tillfälle under kommande säsong. Sedan tidigare stödjer kommunen fotbollsutbildningen på Figy. Där är nettokostnaden 1,1 miljon kronor. Enligt förslaget ska kommunen också under 2019 fortsätta att tillhandahålla en fotbollsanläggning som är godkänd för spel i Superettan. Detta har sedan några år kostat kommunen 950 000 kronor extra per år.

Kommunledningskontoret skriver vidare bland annat i sitt förslag till kommunstyrelsen:
– Sponsringsbidraget syftar till att stötta IFK Värnamo och att profilera Värnamo som en  kommun som satsar på aktiv fritid, jämlik idrott, socialt engagemang och entreprenörskap i  olika former.

Taggar