Nyheter

Kommunen sparar: Färre platser i särskilt boende

Nyheter Omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun har beslutat att minska antalet platser i särskilt boende.

Arkivbild

Det är ett led i förvaltningens behov av att minska sina kostnader och anpassa sig till budget.
Det innebär att förvaltningen kommer behöva att flytta ett antal personer, för att kunna stänga två enheter i stället för att ha tomma lägenheter utspridda på flera enheter och boenden.
– På så sätt kan vi använda lokaler, personal och andra resurser mer effektivt, säger Ulrika Gustafson, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Därför avvecklas enhet 5 på Rörestorpsgården och enhet 2 B på Linneberg. De som bor på dessa avdelningar kommer att i så stor utsträckning som möjligt att erbjudas lägenhet på annan enhet på samma boende, för de som i dag bor på Rörestorpsgården är även Stensötan aktuell.

Omställningsarbetet påbörjas så snart det är möjligt, ingen brukare kommer dock behöva flytta innan jul- och nyårshelgerna.
När arbetet kan beräknas vara genomfört fullt ut är svårt att bedöma, det är ett stort antal faktorer som påverkar
Samtlig tillsvidareanställd personal på enheterna kommer få annan lämplig placering.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Kommunen sparar: Färre platser i särskilt boende

Dags att anpassa ekonomerna till utgifterna? De kanske kan ta en titt på det uppenbart trasiga lönesystemet kommunen använder sig av.

Man blir så arg på Värnamo kommun.
Man har miljoner att spendera på skitsaker, men när det gäller människor så har dom inga pengar, Ska det sparas på människor som har jobbat hela livet som knappt har mat att äta?

Vmo kommun skärp er

Kommentarsfunktionen är stängd