Nyheter

Kommunen söker miljökämpar

Nyheter Värnamo kommun och dess hållbarhetsstrateg Martina Palm söker miljökämpar.

Värnamo kommuns hållbarhetsstrateg Martina Palm söker nu miljökämpar.

Närmare bestämt fem personer som under ett år vill anta utmaningen att minska klimatpåverkan.
De som väljs ut för projektet kommer att få hjälp att lyckas med en app som heter Svalna.

Via appen kommer deltagarna att få personlig rådgivning och tillsammans med de övriga deltagarna få delta i två olika workshops.

Svalna erbjuder också tips på beteendeförändringar för att minska klimatavtrycket, jämförelser av klimatavtryck, personlig målsättning, grupputmaningar och mycket annat.
Kommunens ambition är också att deltagarna ska dela med sig av sina erfarenheter, insikter och tankar.

– Det här gör vi för att uppmärksamma kopplingen mellan konsumtion och klimat men också för att peppa våra medborgare att förändra sina konsumtionsmönster. Omställning börjar med insikt och appen hjälper dig att få kunskap om dina inköp, säger Martina Palm, som är hållbarhetsstrateg i Värnamo kommun.

Taggar

5 reaktioner på Kommunen söker miljökämpar

Så vi ska konsumera mindre och se till att så många som möjligt har arbete, personligen får jag inte denna ekvation att gå ihop?

För om det ena blir mindre, då blir även det andra mindre och då blir även skatteintäkterna mycket mindre och till slut blir resultatet en Svensk variant av Haitis BNP, hur många av er vill det?

Nej, för att det går inte ihop. Med vårt rådande ekonomiska system i jakt på oändlig tillväxt på en planet med begränsade resurser kommer vi gräva vår egen grav.

Sen angående ditt andra stycke så finns redan svaret med grön skatteväxling för att lösa det problemet. Fast det blir tyvärr ändå bara en tillfällig lösning då vi kommer fortsätta konsumera upp all jordens resurser.

Kommentarsfunktionen är stängd