Nyheter

Kommunen säljer Gummifabriken – miljoner till idrotten

Nyheter Nu är det klart att Värnamo kommun säljer Gummifabriken till ett företag från Förenade Arabemiraten och man får loss flera hundra miljoner som ska användas till ett nytt idrottscentrum intill Vandalorum. DETTA VAR ETT APRILSKÄMT

Gummifabriken säljs

DETTA VAR ETT APRILSKÄMT

Kommunen har sedan en tid tillbaka förhandlat med samma bolag från Schweiz som köpte fjärrvärmeanläggningen på Torsvik av Jönköpings kommun. Av den affären blev dock intet. Enligt Värnamo kommun var det ett skambud man fick.

Företaget från Förenade Arabemiraten verkar dock inte titta på pengar för det har man hur mycket som helst. Det finns ett par förbehåll i det avtal som nu skrivs under: Kommunen hyr lokaler i Gummifabriken i 50 år men det blir inga höjda hyror mer än vad hyresindex anger. Därtill ska namnet Gummifabriken bort och de nya ägarna namnger det senare. Det kommer även att bli en mindre tillbyggnad åt söder med en moské och även en minaret planeras.

Avtalet kräver att kommunfullmäktige säger ja men enligt kommunledningen är det ren formalia.

Exakt hur mycket pengar som genereras är inte klart men det lär ligga kring 700 miljoner kronor. Pengarna kommer att användas till en idrottsanläggning med fotbollsplan, ishall, simhall, kommunal förvaltning med mera alldeles intill Vandalorum.

Ute vid Vandalorum blir det ett idrottscentrum

Taggar

6 reaktioner på Kommunen säljer Gummifabriken – miljoner till idrotten

Ja detta vore väl önsketänkande.
Felet är bara att araberna är smarta nog att inte köpa ett ruckel till gummifabrik. Bara en centerpartist kan förmå att göra något så ogenomtänkt.

Kommentarsfunktionen är stängd