Nyheter

Kommunen förbereder för flyktingmottagande

Nyheter Just nu flyr många från kriget i Ukraina, därför ser Värnamo kommun över möjligheten till tillfälliga boenden. Det handlar om att ha en beredskap för att kunna ta emot människor på flykt.

Just nu flyr många från kriget i Ukraina, därför ser Värnamo kommun över möjligheten till tillfälliga boenden. Pressbild

Kommunen förbereder boenden och övernattningsmöjligheter som är lämpliga om flyktingar behöver tas om hand i kommunen. Kommunen samverkar också med övriga kommuner inom F-samverkan, med länsstyrelsen, Region Jönköping, Migrationsverket och andra viktiga aktörer. Tillsammans följer kommunen händelseutvecklingen.

I Värnamo kommun är det medborgarförvaltningen som kommer att ha det samordnade ansvaret för att ta hand om eventuella flyktingar.

– Vi har haft ett informationsmöte med Migrationsverket och Sveriges kommuner och regioner (SKR) under gårdagen, säger Fredrik Wallström, förvaltningschef på medborgarförvaltningen.

– I dag har representanter för kommunen, Finnvedsbostäder och Svenska kyrkan träffats.

– Vi konstaterar att det är svårt att veta hur läget utvecklas. Det vi kan göra, och det vi har gjort, är att förbereda oss på olika scenarier. Kommunen har en god beredskap och vi kommer hjälpa till i den omfattning som behövs, säger Fredrik Wallström.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen förbereder för flyktingmottagande

Av någon outgrundlig orsak så är jag tämligen övertygad om att vi nu precis som under kriget i det forna Jugoslavien kommer att få ta emot flyktingar med sina id–handlingar i ordning, detta är mycket glädjande och kommer även att öka viljan till att hjälpa!
Därför välkomnar jag med flera dessa asylsökande människor!

Kommentarsfunktionen är stängd