Nyheter

Kommunen bojkottar omstridda företaget

Nyheter Företaget Mondelez har under den senaste tiden kritiserats hårt för att de fortfarande bedriver verksamhet i Ryssland. Nu ansluter sig Värnamo kommun til skaran som bojkottar företaget.

Under Mondelez paraply finns bland annat de i Sverige populära varumärkena Marabou och O’Boy. Trots Rysslands anfallskrig mot Ukraina så har Mondelez fortsatt att bedriva verksamhet i Ryssland.

Detta har lett till hård kritik och bojkotter mot företaget. Nu ansluter sig också Värnamo kommun till de som kommer sluta köpa in produkter som saluförs av Mondelez.
— För att visa solidaritet med Ukraina och stå fast vid principerna om mänskliga rättigheter, har kommunen nu beslutat att ersätta dessa produkter med alternativa varor genom kommunens övriga avtal med grossister, säger Mikael Karlsson, ordförande i näringsutskottet, i ett pressmeddelande på kommunens webbplats.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Kommunen bojkottar omstridda företaget

Helt rätt av kommunen att ta bort dessa produkter, även att finns mer att plocka bort.
Men lite är bättre än inget.
Butiker och allmänheten borde göra detsamma.
Varje krona som inte kommer diktatorn Putin och hans krigsmaskin till gagn är en bra sak.

Tänk vilket hyckleri allt för att föda rysshatet och förlänga plågan för det Ukrainska folket! Men kom ihåg vem som har plågat världen med krig i demokratins namn, USA. Fråga folket i Jugoslavien, Irak, Libyen, Afghanistan med flera länder.

Det var det dummaste jag läst.
Släng ut ryssen från Ukraina!
Håkan kanske har missat att Ryssland är på Ukrainas territorium och invaderat Ukraina med vapen.

Diktatorn putin och hans kommunistanhang ska stå till svars för folkmord med mera.
Det blir fred när ryssen lämnar Ukraina som de invaderat.

Jo men vad är det för skillnad svenskarna har bojkotta vin ifrån Israel då kan också bli arbetslösa schackföreningens rörelse stor eniga för några år sedan att ha McDonald’s Jag förstår inte skillnad. Men jag vet att Norge Danmark och Finland bojkotta fina firmor som har de som huvudägare och sen vet jag inte vad som händer i världen. Men de kan ju fråga sig från egoistiskt svensk Vi kan ju göra allt för att bojkotta ett annat land men tänk om det skulle drabba oss,, för det är det är ju ett utrotning krig där Ryssland håller på med men det kanske är okej för vissa. Men bojkotta Sydafrika

Den choklad från Marabou som säljs i Sverige tillverkas i Sverige av svensk arbetskraft! Skatt betalas i Sverige och personalen bidrar genom sin inkomst till det svenska samhället! Ska vi riskera att göra denna personal arbetslös och därmed lägga ännu en börda på det svenska samhället? Det är väl inte personalens fel att ett utländskt företag köpte upp Marabou! Ska vi även sluta att köpa Volvo? De har ju en sammansättningsfabrik i Ryssland och ägs av kinesiska Geely. Kina gör massvis med affärer med Ryssland och håller den ryska ekonomin igång. Att Mondelez äger Marabou är något helt naturligt och helt enligt den globalistiska planen som annars brukar förespråkas i alla sammanhang! Annars hade väl inte detta och många andra anrika företag fått utländska ägare med hela världen som arbetsfält?

Kommentarsfunktionen är stängd