Nyheter

Kommunanställdas julmat kostar flera 100 000

Nyheter Julbord och konferenser kostar kommunen stora pengar. Bara julmaten kostar över 200 000 kronor.

En an många räkningar som kommit in till kommunen för mat och lokalhyror.  [1/4]

Beloppetavser både mat, dryck och lokalhyror.  [2/4]

Kommunen spendera mycket pengar på Gummifabrikens lokaler och mat hos restaurange Madame.  [3/4]

Verksamhetsledaren Ewdvard Brown på Kulturskolan menar att auditoriet är helt pefekt för kultiurskolans verksamhet.  [4/4]

För personalansvariga så är julmaten en delikat fråga. Skulle kommunen dra in på julmaten så kommer det säkerligen bli väldiga reaktioner från de närmare 3 000 personerna som finns på kommunens lönelista. Å andra sidan finns det folk som anser att pengarna hellre skulle satsas på julmat till äldreboende och skolor.
Nu är det inte alla på lönelistan som får julmat. Och även när det gäller julmaten så finns det skillnader. Både julbord och jultallrik finns omnämnda i de kvitton som Värnamo.Nu granskat.

Scandic Värnamo  skickade den 30 november förra året in ett par fakturor till kommunen för just jultallrikar. Men beloppen är mycket små i förhållande till vad exempelvis dåvarande Tre Liljor och Restaurang Madame på Gummifabriken skickade in. 30/11 förra året skickade Tre Liljor in två fakturor till kommunen på sammanlagt 127 550 kronor. Det handlar bland annat om två stora sittningar, först ett julbord för 377 personer och sedan en andra sittning för 51 personer.

Samma dag skickades en faktura från Restaurang Madame till kommunen. Också den för julbord. Där landade notan på 87 710 kronor.
Kommunens olika nämnder har fått stora sparbeting. Ändå väljer nämnderna att spendera en hel del pengar på restaurangmat och lokalhyra i Gummifabriken. Den 23 januari i år fick kommunen en faktura från medborgarnämnden. Nämnden hade hyrt lokaler och ätit för 15 523 kronor.
Flera andra nämnder finns omnämnda på de kvitton som inkommit till kommunen. Det handlar då både om lokalhyror och om dryck och mat.

Kvittona som skickats in till kommunen angående mat visar att det både handlar om  relativt billiga dagens lunch och betydligt dyrare mat, för cirka 400 kronor tallriken. Men i bland handlar det bara om fika. Den 28 februari skrevs en faktura på 2 345 kronor. Det är betalningen för 35 semlor på Gummifabriken som personal från Apladalsskolan åt.
Kommunen verkar hålla hårt på policyn om att ingen alkohol ska  serveras när kommunen går på lokal. Inte i ett enda fall finns det med alkohol på notorna som Värnamo.Nu studerat.

Kulturskolan i Värnamo spenderar en hel del pengar i Gummifabriken. Pengar som till allra största delen handlar om lokalhyror. För med Gummifabriken har Kulturskolan fått tillgång lokaler och en scen som de alltid velat ha.
– Vi gymmar Gummifabriken så mycket vi kan.
– Här finns fantastiska lokaler för Kulturskolan. Det är på  auditoriet som möjligheterna finns.
– Tidigare var vi bland annat i Cupolen. Men auditoriets scen är mycket bättre med all teknik som finns där. Dessutom går det in mycket mer folk i salongen, berättar Adan Brown, verksamhetsledare på Kulturskolan.

Även om exempelvis Arken har billigare lokaler så är inte det något bra alternativ för Kulturskolan, anser Brown.

– Nej, det är ju en kyrkolokal och det passar inte alltid in med det som framförs av oss, konstaterar han.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Kommunanställdas julmat kostar flera 100 000

Mina skattepengar ska inte gå till något julbord. Vill jag äta julbord får jag betala med mina egna pengar, de borde de också göra.

Vi som jobbar kväll helg Julafton osv betalar själv för Julbord…Vi har alldrig blivit bjudna..Du borde förstå vilka det är som äter…

Låt om oss leka med tanken….

Golv-folket (arbetskraften)
utmanar politikerna och tjänstemännen, (herre/ kvinn-folket i den kategorin).

Vem kostar ”MEST” och ÄRO dyras i drift…

I förhållande till vad ”som GÖRS”…då gäller int munlädret de har, som de ändock int håller.. Då de oftas int ger svar på en enda ynka fråga rakt, snarare korrupt.. Håll-hake på nån annan för ”egen” vinst….

Kvitton hit-eller dit…tja det har de ju ALLTID dribblat me…De har media oss upplyst om…
Och värre har det varit innan upplysningens tid.

Så, OM ingen Gör ”DET”, Alla skola ha gjort…

Vem GÖR det?

Varför ska inte lärare och undersköterskor få äta julbord eller bjudas på fika emellanåt? Jag som skattebetalare ser gärna att det visas uppskattning för kommunens personal. De äldres eller elevernas situation blir inte bättre av avveckla den ytterst lilla förmån som dessa arbetsgrupper får från sina arbetsgivare.

Gå på cheferna och deras konsulter istället

jobbar själv i kommunen och det va flera år sen vi fick gå på julbord..men sen är man ju bara vanlig anställd..kan ju vara så att chefer och politiker bara får gå

Dom flesta företag bjuder på julbord.
Då är det väl OK för dom kommunanställda också.
Jag betalar.

Du tror att någon som jobbar nära dom vi är till för får något julbord…Du borde fatta att det är andra som äter sånt…För oss vanliga existerar inte något sånt sen många år tillbaka…

Betala du chefer osv – oss anställda får nog inte se röken av något julbord.Vakna människa…

Alltid bra med granskning. Dock inte med populism!

Enligt artikeln bör kommunen sluta bjuda sina anställda på julmat?
Alla andra kostnader utöver julbord på Gummifabriken gäller kurser och utbildning. Ingen går ditt på kvällen och roar sig. När man går en kurs på Gummifabriken får man inte heller bjuda på fika, eller hur? I priset ingår lokalhyra! Har ni tänkt att kommunen bör hålla kurser i ett tält på Apladalen?
Innan Gummifabriken byggdes fick man resa till Stockholm, Göteborg eller Malmö, betala resan och traktamente. Idag ordnas kurser i Värnamo och folk kommer från hela Småland.
Vad än man gör blir det fel!?

Jag håller med om att man ska vara noggrann att inte ska vara populistisk vid kvittogranskningar, det är dock bra att det görs. Madames faktura där man endast specificerar restaurangtjänster med 12 procent respektive 25 procent moms är dock (förmodligen väldigt medvetet) väldigt vagt utfärdad då 25 procent moms innebär att man kan ha serverat alkohol för den delen. Rätta mig gärna om jag har fel, för jag är inte tvärsäker på just detta, men det anser jag faktiskt inte att en kommun ska stå för.

Ja vad kan man säga blir bara mer och mer besviken på kommunchefer. Undrar bara hur kan man slösa skattebetalarnas pengar samtidigt som gamla får ej vård som de har rätt till, besparingar i skolor m,m Fy politiker att ni inte reagerar.
Besviken skattebetalaren

Men även de äldre på våra boenden får julmat och semla och annat gott. Tror även att våra barn får god och traditionell mat i förskolor och skolor.

Visst ska kommunen hålla i pengarna, men en jultallrik och en semla för personalen bjuder jag som skattebetalare gärna på. Det går ju alltid att kontera kostnaden som cykelbana ,

Kommentarsfunktionen är stängd