Nyheter

Kommunen har en strikt inställning till flygresor i tjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen har sagt sitt. Jörgen Skärin (MP) fick nej på sin förfrågan om en ändring i kommunens resepolicy.

Flygresor i tjänsten är en ovanlig företeelse inom Värnamo kommuns verksamhet.

Tidigare i veckan berättade vi om Jörgen Skärins föreslag till kommunstyrelsen om att ändra i sin resepolicy. 

Vid tisdagens sammanträde diskuterades ärendet. Kommunstyrelsen ansåg att ett sådant uppdrag inte behöver göras.

– I första hand gäller allmänna kommunikationer, så som tåg eller buss, därefter kommunens egna fordon eller hyrfordon. När alla andra alternativ utesluts, då kommer flyget in som alternativ. Vid en närmare observation visar det sig att kommunen flyger oerhört lite, nästan obefintligt. I dag är det som så att alla som behöver flyga i tjänsten. lyfter frågan till sin förvaltningschef som avgör. Vi har en väldigt strikt inställning och det är i extremt ovanliga fall som flygresor används i tjänsten, säger kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C). 

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen har en strikt inställning till flygresor i tjänsten

Självfallet ska man kunna flyga om det innebär ett lägre pris för skattebetalarna. I besparingstider måste man vara konsekvent och välja lågt pris samt att reducera antalet hotellnätter. Vid längre resor är det ofta billigare och framför allt smidigare att flyga.
Dessutom har vi under många år fått höra att vi måste minska elförbrukningen, vilket gör tåg och elbilar till ett tveksamt alternativ.

Kommentarsfunktionen är stängd