Nyheter

Kommunalrådet om tågbeskedet: ”Helt fel strategi”

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) ser kritiskt på regeringens besked i tågfrågan.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) ser kritiskt på regeringens besked i tågfrågan. Arkivbild.

På fredagen meddelade den nytillträdde infrastruktur- och bostadsministern Andreas Carlson (KD) att det inte blir någon fortsatt planering för en höghastighetsjärnväg i landet.

”Regeringen vill att de satsningar som görs på järnväg i första hand ska underlätta för arbetspendling och godstrafik eftersom det främjar jobb och tillväxt. Vår inriktning är att de järnvägssatsningar som görs ska vara mer kostnadseffektiva än om den ursprungliga planen för nya stambanor för höghastighetståg hade fullföljts”, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i ett pressmeddelande.

Ett besked som kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) ser kritiskt på.

– Jag tror att det här är helt fel strategi mot bakgrunden av att Sverige behöver mer tågkapacitet. Jag tror inte att det går att renovera sig till en sådan kapacitetsökning som Sverige behöver, det är fullt på spåren redan. Om vi ska upprusta järnvägen så behöver vi utöka också kapaciteten för att öka pendlingsmöjligheterna och möjliggöra ännu ännu fler godstransporter, annars missar vi den möjligheten. Det är min absoluta övertygelse att Sverige behöver ett lyft i infrastrukturen.

Taggar

Dela