Nyheter

Kommunal chef utreds för mobbing: ”Extremt allvarligt”

Nyheter Fackförbundet Kommunal kräver i en anmälan till Arbetsmiljöverket att Värnamo kommun omgående inleder en utredning mot en chef som anklagas för kränkande särbehandling. Kommunen har hörsammat kravet och påbörjat arbetet.

Genrebild David Alin

Det ska handla om en tillförordnad chef på ett boende i Värnamo kommun som enligt anmälan till Arbetsmiljöverket systematiskt ägnar sig åt kränkning, mobbing, utfrysning och nedvärdering av personalen.
”Utifrån att det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa att kränkning och mobbing inte förekommer är detta extremt allvarligt och oroande”, står det i dokumenten från myndigheten.

Arbetsgivaren, Värnamo kommun, har i en skrivelse meddelat att de i enlighet med gällande rutiner kommer påbörja en utredning för att få tillräcklig information och kunskap om situationen.

 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Kommunal chef utreds för mobbing: ”Extremt allvarligt”

För jäkligt att sådant här ska få hända. Tydligen har chefen stora problem med sig själv som hon eller han behöver jobba mer på.

Förvånad? Icke, är mycket vanligt tyvärr. Det är viktigare att lyda chefen än att bry sig om vårdtagare..

Det är fruktansvärt att en chef mobbar och förnedrar människor på arbetsplatsen. Jag har också blivit utsatt för detta i Värnamo kommun på ett äldreboende. Chefen skrek på mig och slog nävarna i skrivbordet, men jag vågade inte anmäla detta. Man kände sig så liten. Ingen skulle tro på en undersköterska. Jag valde att sluta tidigare och ta pension just på grund av denna chefen. Trots att det har gått ett år sedan jag slutade så mår jag fortfarande dåligt. Jag vet att det finns många där som mår väldigt dåligt och det måste göras något. Alla passar inte till att bli chef.

Kommentarsfunktionen är stängd