Nyheter

Ödebrink (S) kommenterar omröstning om förtroende

Nyheter – Fyra partier gick i dag samman utan att vara överens i sak eller ha en plan för vad som blir nästa steg. Det säger riksdagsledamoten och ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län Carina Ödebrink med anledning av resultatet i förtroendeomröstningen kring statsministern i riksdagen.

Carina Ödebrink (S). Arkivfoto

Under förmiddagen den 21 juni valde Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna att tillsammans rösta för att avsätta Sveriges statsminister Stefan Löfven.

– Dagens omröstning i riksdagen visar på tillståndet i politiken i Sverige just nu. Fyra partier väljer att ingå en ohelig allians och försätta landet i en allvarlig politisk kris när coronapandemin är fortsatt högst aktuell och flera regioner fortsatt använder sig av krislägesavtal, säger Socialdemokraterna i Jönköpings läns distriktsordförande Carina Ödebrink som också är riksdagsledamot.

– De fyra partierna som nu gått samman är varken överens i sak eller har en plan för vad som blir nästa steg. Det här är inte vad Sveriges löntagare, alla i hälso- och sjukvården, pensionärer och företagare behöver, säger Carina Ödebrink.

Resultatet innebär att det nu finns två alternativ: extra val eller talmansrundor. Statsministern har nu en vecka på sig att välja ett av alternativen.

– Vi hoppas naturligtvis att den här frågan kan lösa ut sig i riksdagen så att vi helt kan fokusera på Sveriges bästa och ta Sverige framåt. Men skulle den inte göra det och det blir ett extra val är vår partiorganisation redo att gå till val på en politik där välfärden och jobben sätts först, säger Carina Ödebrink.

Källa: Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Jönköpings län

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ödebrink (S) kommenterar omröstning om förtroende

Hm, ”fokusera för Sveriges bästa”? Herr Löfven har väl inte lyft ett finger för Sveriges bästa under sin tid som statsminister. Hans ambition har till varje pris sitta kvar och genom löften till andra partier lyckats sitta kvar. ”Dörrmattan” V har kompromissat i 72 punkter av 73 men får ändå skulden för krisen, trots tydlighet i punkt 44. Bra markering V. Nu är det dags för en ny och handlingskraftig regering att ta över.

Socialdemokraterna får skylla sig själva när de sviker väljarna och nu försökte använda Vänsterpartiet som dörrmatta. 2018 lovade Löfven att inte införa marknadshyror ändå försöker han det.

Samtidigt blockeras Vänsterpartiet från januariavtalet men ändå behövdes deras röster för att bilda regering. Tillsammans med Centern och Liberalerna lyckas de enas om 73 punkter medan Vänsterpartiet inte fick en enda punkt. Då tycker jag det var bra att Vänsterpartiet stod upp för sin politik. Jag har inte heller träffat en enda socialdemokratisk väljare som är missnöjd över att Nooshi stoppade marknadshyrorna.

Ofattbart vilken slutledning Carina har, det är ju på grund av den obefintliga politiken för välfärd och jobben som misstroendet vilar på. Att man sen är långt ut på högerkanten i arbetshyresmarknadslagar var ju bara droppen. Vilken hållhake Annie har på Stefan vore roligt att veta.

Kommentarsfunktionen är stängd