Nyheter

En miljard behöver investeras

Nyheter Tekniska utskottet har fått en information om kommande investeringsbehov

Arkivbild

När utskottet hade sitt sammanträde fanns en informations- och diskussionspunkt där investeringar fram till 2025 var aktuella. Det har ännu inte klubbats någon budget för kommande investeringar men man konstaterar att det troligen handlar om investeringar på upp emot en miljard kronor de kommande fyra-fem åren.

– Enbart skolorna runt om i kommunen kommer att kräva stora belopp, säger Gottlieb Granberg som är utskottets ordförande. Han säger att det stora behov som kan uppgå till så mycket som 500 miljoner kronor enbart för investeringar i skolor och förskolor.

En starkt bidragande orsak till de stora behoven kan vara den kommunsammanslagning som gjordes för femtio år sedan. Innan sammanslagningen passade många av de mindre kommunerna på att bygga skolor, förskolor, sporthallar eller andra anläggningar. Alla de har naturligtvis haft en viss form av underhåll men behöver nu efter femtio år mer omfattande åtgärder. Och det kommer att kosta pengar, hur mycket och vad man mäktar med blir ett ärende för kommande budgetarbete att svara på.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *