Nyheter

Knep och knåp i naturen ska sätta Forsheda i rörelse

Nyheter Pass opp i naturen! Framöver får Forshedaborna möjlighet att hitta orienteringskontroller i samhället.

Carina Svensson och Henrik Grahn ger tummen upp för den nya satsningen. Foto: Ica  [1/4]

naturpasset. Foto: Ica  [2/4]

Naturpasset. Foto: Ica  [3/4]

Orienteraren Emil Auselius från Forsheda har skapat den nya kartan. Arkivfoto  [4/4]

Ica-butiken i Forsheda vill få fler invånare i rörelse. Tillsammans med Carinas träningsverk och Bredaryds SOK lanseras nu ett naturpass med en ny karta över Forsheda.

– Jag hade kontakt med Henrik (Grahn, butikschef på Ica) i höstas. Under hösten arrangerades en expressbokning rörande shakers och vid beställning fick man ett presentkort hos mig. Nu när jag valde att anordna det här så frågade jag Henrik om de ville vara med på det hela. Det är roligt att vi kan samarbeta och lyfta Forsheda. Och eftersom jag är väldigt engagerad i orienteringsklubben, så fanns det en naturlig koppling till det hela, säger Carina Svensson på Carinas träningsverk.

Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller.

– Kontrollerna finns vanligtvis i naturen under hela sommarhalvåret, men flera klubbar har under pandemin sett en otroligt stor ökning av intresset. Vi ser det här som en friskvårdsgrej som vi fortsätter med även vintertid, säger Carina Svensson på Carinas träningsverk.

Kartan består av 16 kontroller, placerade på den södra sidan av ån. Kartan är framtagen av den orienterande Forshedabon Emil Auselius.

– Jag har tagit foton till kontrollerna. Tanken är att man ska para fotot till kontrollen. Vid varje kontroll finns en fråga som måste lösas på plats, så tanken är att vi ska få folk att röra på sig. Kartan säljs i förbutiken på Ica, men vill man ha kartan i digitalform så går det bra att mejla mig så skickar jag en digital variant, säger Carina Svensson.

Taggar

Dela