Nyheter

Klimatet, en ödesfråga

Nyheter Jörgen Skärin från Miljöparitet i Värnamo ställer frågan i sin insändare; Klimatet, en ödesfråga, vad är vi på väg framåt eller bakåt inför EU valet?

Marcus Wandt tittade ned på jorden och ser en magnifik planet i blått och grönt med en ytterst tunn hinna runt om planeten som skapar livet och klimatet på denna jord. Han blev emotionellt berörd. 

Vad har det med kommande EU val och våra klimatmål att göra med denna iakttagelse? Jo, när vi tankar bilen med 3 kronor billigare diesel och 1 krona billigare bensin de sista två månader. Upplever vi en viss nöjdhet och upprymdhet ”billigt, billigt” vilket kunde justeras på skattsedeln inte vi pumpen. Och Klimatpolitiska rådet sågar regeringens väg att nå de överenskomna mål vi har satt. Att vi nu inte kan uppfylla dessa 2030 och 2045 med de beslut som har tagits. 2045 är det barnen som nu sitter i baksätet som skall sitta och ha sina barn i baksätet och tänka varför gjorde de inte 2024 det de sagt de skulle göra för oss nu. Och vår klimatminister säger att lösningen är två hål i väggen med mer kärnverksström. Det är lösningen på klimatmålen 2030 och 2045. En företagsekonom räknar och säger till sin ledning att kärnkraftselen  kommer att bli 1 krona dyrare än elen som produceras med sol, vind och vatten. Ska vi köra på investeringen ?

Styrelsen säger det är skattebetalarna som betala så skit i det. 400 miljarder i garanti och stöd är ju ”marknadsmässigt” okej eftersom vi befrämjar fri företagsamhet i en konkurrens utsatt marknad och det gäller i så väl skola som omsorg och sjukvård också. 

Vår statsminister avfärdar klimatrådets rapport med orden ”Det finns olika åsikter ” då är frågan kan man ha olika åsikter om fakta. Jo, det kan man. Fakta säger att jorden är rund men min åsikt är att den är platt för den ser platt ut från sidan så det är min åsikt. 

Därför är nu EU valet ett viktig val angående klimatet och den framtid som de flesta i Sverige är orolig för, speciellt våra barn vill att vi skall fixa till medan vi kan och lindra det som kommer att ske. Att göra det gemensamt i EU är ju en väg att gå men för ett Tidöparti vill man riva upp målen eftersom det är deras ”åsikt” att de är felaktiga .

Miljöpartiet har tre namn på EU listan, Alice Bah Kuhnke, Pär Holmgren, och Isabella Lövin som kan föra Sveriges talan i miljö och klimatfrågor den 9 juni i EU valet.

Miljöparitet i Värnamo / Jörgen Skärin   

Taggar

Dela


2 reaktioner på Klimatet, en ödesfråga

Hur stort var utsläppet när Marcus Wandt åkte ut i rymden för att konstatera att det var ett så tunt skikt som skyddar oss? I det sammanhanget har någon krona hit eller dit på bensin/diesel ingen betydelse.
Snacka om att sila mygg och svälja elefanter.

Nu åker de på syre och väte (väteperoxid) så det blir inga koldioxidutsläpp

Kommentarsfunktionen är stängd