Nyheter

Klartecken för Bredasten etapp 3

Nyheter Nu har kommunstyrelsen gett grönt ljus för att inleda upphandling kring den tredje etappen av Bredasten

Bild: Värnamo kommun

Detaljplanen för området antogs i kommunfullmäktige i slutet på november och nu begär kommunledningsförvaltningen tillstånd för att påbörja upphandlingsarbetet, förutsatt att detaljplanen vinner lag kraft. Kommunstyrelsen var positiv och beviljade startbesked för den tredje etappen på Bredasten. Kommunen har ont om färdig verksamhetsmark och ser därför det som angeläget att denna delen av Bredasten kan påbörjas under 2020 för att vara klart i bästa fall 2022. Det återstår också att marknadsföra området och få marken såld för nya företag och nya verksamheter.

Området som ska exploateras är 59 hektar stort och kommunens investeringar beräknas till 65 miljoner. När allt är klart beräknas kommunen kunna få in 90 miljoner, vilket ger ett litet överskott.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Klartecken för Bredasten etapp 3

”Kommunen har ont om färdig verksamhetsmark ”
Tycker fortfarande att det ser rätt tomt ut på Bredasten men de tomma ytorna kanske är sålda ?

Hur smart är detta? Den mark som redan finns tillgänglig är ju inte på långt när fullbyggd.
Nu går Sverige in i en lågkonjunktur och det finns fog att anta att det även kommer att påverka företagens investeringsvilja i Värnamo. Risken är som kan förstås att kommunen plöjer ner 65 miljoner kronor till ingen nytta.

Tyvärr! Värnamo är inte precis någon höjdarstad och har dessvärre inte mycket att locka med. Som exempelvis Växjö med Samarkand och I11.
Så det vore avsevärt bättre att här växte fram ett trevligt köpcentrum istället för trista industrier.
Den epoken är snart förbi för Värnamos vidkommande.

Kommentarsfunktionen är stängd