Nyheter

Klagomål på vedeldning: ”Nu räcker det”

Nyheter Trots kommunikation vägrar grannen till en Värnamobo att sluta elda. Nu blir ärendet på nytt en fråga för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Trots kommunikation vägrar grannen till en Värnamobo att sluta elda. Nu blir ärendet på nytt en fråga för samhällsbyggnadsförvaltningen. Arkivbild: Pixabay

Förvaltningen har tagit emot ett klagomål om vedeldning från en medborgare. Personen har en granne som eldar dygnet runt vid flera tillfällen under varje vecka. 

– /…/ det luktar så illa så man inte kan vara ute. Jag kan inte öppna och vädra i min fyraårings rum. Vi kan inte vistas ute när han gör det. Och det händer väldigt ofta, skriver medborgaren i klagomålet.

Den här grannfejden har en historia bakom sig. Störningen började den 1 januari 2020.

– Det här har hållit på ett tag och vi har försökt stå ut men nu räcker det. Vi kan inte stänga in oss på grund av det av det, skriver medborgaren.

Trots samtal med medborgaren och flera tidigare inskickade klagomål till samhällsbyggnadsförvaltningen fortsätter eldandet.

– Vår granne har pratat med honom och kontaktat er (samhällsbyggnadsförvaltningen) men inget har hänt, han nekar. Men han ljuger, skriver medborgaren.  

Samhällsbyggnadsförvaltningen har nu skickat ett brev till grannen för att informera om klagomålet.

”Då du tidigare fått klagomål på rök från vedeldning kommer vi att besöka dig för att titta på din vedpanna och förvaring av ved. Vid besöket kommer vi vilja se hur du gör när du tänder i din panna, besöket beräknas ta 30-60 minuter. Vi vill att du återkopplar till handläggare inom två veckor för att boka tid”, skriver tjänstemännen i brevet.

Taggar

10 reaktioner på Klagomål på vedeldning: ”Nu räcker det”

Man får inte störa sina grannar med nitrösa gaser(gifter)eller rök! Man får myselda 2 gånger/veckan max 4 timmar /gånger om man inte stör grannen och kan elda på rätt sätt! Kan man inte elda rätt och blir anmäld och inte rättar sig kan man få eldningsförbud. Kommunen brukar inte ha kunskap, styrka och makt att ordna begränsningar i eldandet så man måste överklaga till Länstyrelsen och sedan i många fall till mark- och miljödomstolen för att få rätt (är inte svårt).
Lycka till och strunta i de som lever kvar i stenåldern!

Vedeldning, är det vad ni hänger upp er på? Att ni inte har ngt bättre än att mobba folk? Lite typisk Värnmomentalitet.
Bara för att en klagar betyder ju inte det att ni har rätt att lägga er i och skriva kommentarer .
Elda rätt? Kan du förklara det, bara för att man eldar rätt, betyder ju inte det mindre olägenheter när det blir rök. Eller hur tänkte du där?

När grannarna tror att man eldar med billig ved så sticker det nog extra både i näsa och ögon! Avundsjuka är alltid tragiskt.

Exakt. Gäller elda på rätt sätt. Inte stoppa pannan full med skräp och åka hemifrån och tro att det fungerar //sothönan

I Värnamo är det helt ok att anklaga sin granne för vad som helst utan det minsta bevis.
Även om det är 20 fastigheter i vindriktningen så är det i Värnamo ALLTID det närmaste huset som är problemet. Även om ingen eldat i huset på 2 år och även om det inte finns någon ved över huvudtaget så spelar det ingen som helst roll.

Exakt, gäller elda på rätt sätt. Inte stoppa pannan full med skräp åka hemifrån och tro att det fungerar //sothönan

Kommentarsfunktionen är stängd