Nyheter

Klagomål på djurmatning

Nyheter Djurmatning blev ett ärende för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Förvaltningen har tagit emot ett klagomål från en anonym person i Dannäs. Personen upplever problem med att en granne lägger ut mat till vilda djur och fåglar, den klagande menar att det drar till sig rävar och stora flockar med kajor till området. Störningen har upplevts sedan flera år tillbaka och den klagande uppger att matningen sker regelbundet.

Samhällsbyggnadsförvaltningen menar att det är tillåtet att mata fåglar om det sker utan olägenhet för människor eller miljön. Det är inte nödvändigt att mata fåglar under vår, sommar och höst för att de ska överleva då mat finns i överskott i vår natur. Om det blir för mycket fågelmat som trillar ner på marken så kan det dra till sig råttor. De menar även att man inte ska slänga fågelfrön direkt på marken, eftersom det kan leda till att duvor och måsar dras till platsen och kan orsaka stora problem i form av nedsmutsning av omgivande hus, oväsen eller i värsta fall problem med sorkar och möss.

Samhällsbyggnadsförvaltningen rekommenderar målsägande att nödvändiga åtgärder för att undanröja eventuell risk för olägenhet, senast den 25 januari 2021.

Taggar

1 reaktion på Klagomål på djurmatning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *