Nyheter

Klagomål på äldreboende

Nyheter Doft av kiss i gemensamma utrymmen, urkopplat larm och dålig hygienhantering. Nu vänder sig en anhörig till samhällsbyggnadsförvaltningen för att framföra sina klagomål.

Doft av kiss i gemensamma utrymmen, urkopplat larm och dålig hygienhantering. Nu vänder sig en anhörig till samhällsbyggnadsförvaltningen för att framföra sina klagomål. Arkivbild

I veckan fick samhällsbyggnadsförvaltningens miljöavdelning in ett telefonsamtal från en anhörig på ett av kommunens äldreboenden. I samtalet framfördes följande synpunkter:

– Det luktar kiss i de gemensamma utrymmena. X uppger att möblerna i gemensamhetsutrymmena är i tyg, så X vill veta hur ofta de rengörs. 

Under pågående pandemi är det många av de boende som får maten på en bricka till rummet. Det saknas lock på maten. 

– De anställda byter inte handskar mellan patienterna. 

Köksborden torkas av, spritas ej. 

X tycker det är smutsigt i köket (avdelningsköket) och de gemensamma utrymmena som är intill köket. X undrar hur ofta utrymmet städas och i vilken omfattning? 

– Maten som de boende får till sig är inte varm. 

– Det finns material framme som en dement person kan stoppa i munnen. X nämner som exempel magneter för anslagstavlor som personen stoppat i munnen. 

– Det finns ett litet rum innan nödutgången. Det är en del möbler/prylar i detta rum som blockerar  nödutgången. 

– Larm på dörrarna är urkopplat. 

– Sommaren 2021 var det myror i rummet med nödutgången.

Den anhörige har framfört sina synpunkter till den verksamhetsansvarige på äldreboendet utan svar. Ärendet har nu skickats vidare inom samhällsbyggnadsförvaltningen med ambitionen att besöka det berörda äldreboendet för att kontrollera uppgifterna. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Klagomål på äldreboende

Kommentarsfunktionen är stängd