Nyheter

Klädinsamling skapar känslor

Nyheter Historien bakom klädinsamlingen vid återvinningsstationen i Bredaryd tar en ny vändning.

  [1/2]

  [2/2]

Häromdagen berättade vi om överfulla containrar och saboterade insamlingsbehållare vid återvinningsstationen i centrala Bredaryd. FTI (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen) ansvarar för underhållet av återvinnngscontainrarna. De riktar kritik mot klädinsamlingen.

– FTI har inget ansvar gällande klädinsamling och vill helst inte ha dem på eller i anslutning till våra återvinningsstationer just på grund av problemet på bilderna. De svarta sopsäckarna åligger FTI som verksamhetsutövare att ta hand om, även om det inte är förpackningar. Utöver klädinsamlingen (som varit problem under en tid just nu), så tycker jag det fungerar ganska bra i Värnamo kommun, säger Magnus Sandström, regionchef för Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötland på FTI.

De grönfärgade insamlingslådorna ska enligt det påklistrade informationsmaterialet på framsidan tillhöra en biståndsorganisation. Så är inte fallet. 

– Insamlingscontainern i fråga tillhör inte oss. Den tillhör en kommersiell firma med polsk koppling som kallar sig Textil Recycling. Deras verksamhet är högst tvivelaktig och vi inom branschen är inte förvånade över att de inte sköter sina containers. Vi har fört en dialog med FTI om exakt denna container. Den har sett ut sådär under en längre tid och vi har fått flera klagomål från allmänheten, säger en företrädare för organisationen och fortsätter.

– Vi tömmer VÅRA containers regelbundet. Vi kör turer enligt ett appsystem som också uppskattar mängder, vilket hjälper oss att anpassa körningarna. Vi har kontaktuppgifter på våra kärl dit man kan vända sig och om vi får en felanmälan på mejl eller telefon så är vår policy att den skall tömmas senast nästföljande dag. På den aktuella platsen har vi inte fått några felanmälningar alls. Dock har vi fått tre klagomål från allmänheten rörande Textil Recyclings kärl bara under 2021.

Vi har försökt att nå Textil Recycling för en kommentar utan att lyckas.

Läs den tidigare artikeln om nedskräpningen på återvinningsstationen här.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Klädinsamling skapar känslor

Tillägg:
Även mindre firmor och emballage från privatpersoner finns utanför containern.
Det är bara att kolla leveransadressen som finns kvar, smart…

Vid Willys i Värnamo är det nu rent och snyggt!
4 sopcontainers, 2 klädcontainers och 2 glasigloo är nu borttaget. Många pizzerior med mera dumpade mycket plåtburkar, 6-10 liters tomatkross/oliver/matolja. Inte långt till tippen, tråkigt beteende.

Kommentarsfunktionen är stängd