Nyheter

Klädbytardag på gång: ”Miljösmart sätt att förnya garderoben”

Nyheter På lördag arrangerar Naturskyddsföreningen Värnamo klädbytardag i Gummifabriken.

Arkivbild från tidigare klädbytardag.

Vår klädshopping har stor påverkan på miljön och allt fler börjar tröttna på köp-och-släng-trenden. Klädbytardagen är ett miljösmart sätt att förnya garderoben! Byt kläder med varandra! Plagg som du har tröttnat på eller som inte längre passar, blir nya och roliga för någon annan. Klädernas livslängd förlängs och du bidrar till att minska påverkan på miljön.

Ta chansen att prova på sashiko, en japansk lagningsteknik med tusenårig historia. Själva stygnen är enkla, men genom att kombinera riktningar uppstår geometriska mönster som ger starka och vackra lagningar. Ta med dig dina slitna byxor eller kom som du är. Sashiko kan sys direkt på plaggen eller som lösa lagningslappar. Vi kommer att prata lagning generellt och lära ut vad du behöver tänka på när du lagar och förstärker dina kläder.

Ane Storm håller en workshop i sashiko kl 11.30-13. Ane har mästarbrev i broderi, är anställd på Handarbetets Vänners Ateljé och driver projektet Textilklok tillsammans med Karin Falk Dreier som är textilkonservator. Vi samarbetar också med Erikshjälpen i Värnamo.

Källa: Pressmeddelande från Naturskyddsföreningen Värnamo

Taggar

Dela