Nyheter

Kidnappningen i Värnamo: Mannen och kvinnan är gifta

Nyheter Bilden börjar klarna något efter nattens dramatiska händelse i Värnamo där en man tog sig in hos en kvinna och förde bort henne. Men det kan dröja innan förhör med mannen kan hållas då han själv skadade sig i samband med brottet.

Det var sent under onsdagskvällen som en kvinna mot sin vilja fördes bort från sin bostad i centrala Värnamo. I samband med att kvinnan återfanns av polisen kunde även en man gripas. Nu berättar åklagare Klas Hellgren för Värnamo.nu att mannen eventuellt kan behöva föras till Linköping för vård.
– Han fick en ganska ful hand eller armskada i samband med den här händelsen. Han slog ju sönder en ruta och tog sig in i lägenheten som han tog med sig kvinnan ut ifrån.

Kvinnan ska förhöras i eftermiddag, men det är oklart när mannen kan höras beroende på hans skadeläge. Klas Hellgren berättar att man hade ett kort delgivningsförhör med mannen i samband med att han greps.
– Han förnekar brott.

Skadades kvinnan under händer händelsen?
– Nej, inte fysiskt. Men hon var väldigt skärrad och rädd har jag fått till mig från polisen.

Vet man något om motivet?
– Vi anar väl att det finns ett visst motiv. De här två är gifta med varandra, men har mer eller mindre separerat. Det skulle ju möjligen kunna vara orsaken till det som hände. Men det får vi naturligtvis utreda och jag vill inte spekulera i det förrän vi har hört alla inblandade.

 

Taggar

2 reaktioner på Kidnappningen i Värnamo: Mannen och kvinnan är gifta

Kommentarsfunktionen är stängd