Nyheter

Katastrofal planering om bostadsområden

Nyheter – I Värnamo stad byggs inget och planeringen för nya bostadsområden är katastrofalt usel. Vi pratar tillväxt i Värnamo, hur skall det gå till, frågar sig Håkan Frid vid Fastighetsbyrån, Swedbank, Värnamo.

Håkan Frid. Arkivbild

Han tycker att kommunen måste vara mer framsynt.

När det gäller försäljningen märks ingen nedgång på grund av coronapandemin
– Nej, det har varit en stark marknad under coronatiden. Aldrig har priserna varit högre, både på villor och bostadsrätter.
– Vi har under en längre tid levt med ett lågt utbud. Efterfrågan har varit större än tillgången, det vill säga höga priser som följd. Under coronatiden kan det möjligen ha varit ännu lägre utbud.

Taggar

4 reaktioner på Katastrofal planering om bostadsområden

Skulle säga att jag tycker att Frid är helt rätt ute. Uppskattningsvis saknas det ungefär ett 100-tal villor i Värnamo, det vill säga ett helt villakvarter, sett till intressen på husvisningar.

I exempelvis Ljungby och Vaggeryds kommun så växer det fram nya villastadsdelar och här har man helt missat att göra det de sista 5 åren. Det är inte förtätning av Värnamo jag är ute efter, snarare en expansion av tätorten. Senaste området är uppe kring Borgen, men där står det relativt stilla nu.

Skillnad som natt och dag på Ljungby och Värnamo. Ljungby formligen exploderar i expansion.

för att inte tala om Vetlandas plan, Hubville!
Tala om visioner. 100 000 nya bostäder!!
Snacka om visioner.

Kommentarsfunktionen är stängd