Nyheter

Kan begåvas med uteservering

Nyheter 100 kvadratmeter och plats för cirka 70 personer. VKIAB har stora planer för restaurang Madame och har ansökt hos kommunen om att få bygga en inglasad uteservering och separat ingång.

Madame kan få en inglasad uteservering och egen ingång i Gummifabriken. Illustration: Prima Arkitekt  [1/3]

Illustration: Prima Arkitekt  [2/3]

Illustration: Prima Arkitekt  [3/3]

Restaurang Madame har blivit ett populärt inslag i Gummifabriken. Nu vill det kommunala VKIAB, Värnamo kommunala industrifastigheter AB, vässa verksamheten ytterligare och har skickat in en bygglovsansökan till kommunen, med ambitionen att bygga en inglasad uteservering och egen ingång i anslutning till restaurangen.

– Det har funnit med i tanken ganska länge. Vi har velat ha en mer permanent utemiljö för gästerna och identifierade tidigt i byggandet av Gummifabriken att vi behöver en egen ingång för restaurangens besökare, säger Tobias Hörnquist, VD för VKIAB.

Är det en fråga som har aktualiserats, med tanke på rådande pandemi? 

– Ja, det har ju helt klart påskyndat processen, med tanke på att människor i dag får träffas ute på ett annat sätt. Därför behövs sådana här miljöer, säger Tobias Hörnquist.

Bostadsbolagets ambition är att sätta i gång med byggprocessen så fort som möjligt.

– Vi hoppas kunna komma igång och upphandla det hela inom kort. Så snart vi har möjlighet vill vi komma igång, men allt hänger på de olika processerna, avrundar Tobias Hörnquist.

Taggar

Dela