Nyheter

K-G visar upp sin passion

Nyheter I år firar Rolling Stones 60 år som band. Det uppmärksammar Tånnöbon K-G Berggren med en utställning om bandet i hans hjärta. 

Enkelheten i musiken fick K-G Berggren att fastna för Rolling Stones. Nu visar han upp sin passion.  [1/5]

Ing-Marie Sönne fick äran att sätta upp bilderna på väggen.  [2/5]

Utställningen består av grupp- och porträttbilder på Rolling Stones originalmedlemmar: sångaren Mick Jagger, gitarristerna Keith Richards och Brian Jones, pianisten Ian Stewart, basisten Dick Taylor och trummisen Tony Chapman.  [3/5]

Utställningen består av grupp- och porträttbilder på Rolling Stones originalmedlemmar: sångaren Mick Jagger, gitarristerna Keith Richards och Brian Jones, pianisten Ian Stewart, basisten Dick Taylor och trummisen Tony Chapman.  [4/5]

K-G har alla svensksålda album som bandet släppte 1962-1969. Tanken är att spela bandets musik på låg volym i bakgrunden för att få en härlig inramning under utställningen.  [5/5]

Regnet öser ner utanför Ateljé Ekholmen i Tånnö. Det är lördagsförmiddag och K-G Berggren och Ing-Marie Sönne är i full gång med att ge de vita väggarna en färgstark innebörd. Överallt hänger det grupp- och porträttbilder på Rolling Stones originalmedlemmar: sångaren Mick Jagger, gitarristerna Keith Richards och Brian Jones, pianisten Ian Stewart, basisten Dick Taylor och trummisen Tony Chapman.

– Det var någon mening med att den här utställningen skulle bli av. Jag hade rullat ihop alla bilder till en rulle för att lägga undan dem, eftersom en vet hur lätt saker och ting kan försvinna. Då hittade jag bilderna och jag och Gunilla (Lindahl, sambon) började prata om att ställa ut bilderna. Då kom jag att tänka på bandets 60-årsjubileum. Jag ställde ut dem en lördag när bandet fyllde 50 år. Många undrade om jag inte kunde visa upp bilderna igen? Den här gången kör vi därför två lördagar, säger K-G. 

Utställningen består av bilder från 1962 till 1969, specifikt perioden då bandet bestod av de sex originalmedlemmarna fram till trummisen Tony Chapmans död. 

– Mitt intresse började redan i skolan. Då var det Beatles eller Rolling Stones som gällde. Beatlespojkarna var välvårdade och nyklippta medan Rolling Stones hade börjat med lite längre hår. Jag fastnade för enkelheten i dess musik. Under slutet av 1960-talet var jag över ett flertal gånger till England för att gå i bandets fotspår. Bland annat besökte jag Marquee Club i London, där bandet startade som ett källarband. Jag har alla svensksålda album som bandet släppte under den här perioden och tanken är att vi under utställningen spelar bandets musik på låg volym i bakgrunden för att få en härlig inramning. 

Tånnöbon har genom åren följt bandet och dess ökade popularitet på nära håll. Bandet är ute på sin jubileumsturné och som enda skandinaviska stopp gästar Rolling Stones nationalarenan Friends Arena i Stockholm den 31 juli. I publiken kommer K-G att finnas på plats. 

– Jag har inte varit på en konsert sedan 2014 och det kommer bli en mäktig upplevelse. Det lär bli minst 50 000 i publiken. När Erik Blix intervjuade Mick Jagger i P4 Extra fick han frågan om det är sista gången bandet spelar i Sverige. ”Det hoppas jag inte”, svarade han. Innan Charlie Watts (nuvarande trummisen) dog i höstas ska han ha sagt till Mick att lova att ni satsar vidare. 

Under tiden tidningen är på besök ställs ateljén i ordning och K-G är redo att åter visa upp sin passion.

– Det känns riktigt bra. Det var rätt många här sist, så jag tror att det blir en lyckad satsning. Förra gången hade vi en gästbok som deltagarna fick skriva i och vi har pratat om att ha det nu också, som ett extra minne. 

Taggar

1 reaktion på K-G visar upp sin passion

Utställningen är öppen lördagen den
28/5 kl 10-15 och lördagen 4/6 kl 10-15
KG

Kommentarsfunktionen är stängd