Nyheter

Stort intresse för julmarknad

Nyheter Intresset är stort för julmarknaden i Hånger.

Det fanns det mesta  [1/15]

Det finns en framtid för julfirandet  [2/15]

Fantasifullt  [3/15]

Försäljning för välgärning  [4/15]

Gemyt i stugan  [5/15]

Godisförsäljning  [6/15]

Gott och värmande  [7/15]

Hemvävt  [8/15]

Hugade lottköpare  [9/15]

Juldekorationer av alla de sorter  [10/15]

Massor med vättar  [11/15]

Mycket intressant fanns att välja bland  [12/15]

Samling vid glöggrytan  [13/15]

Umgänge i en behaglig miljö  [14/15]

Delar av fikafixarna i Sjöstrandstugan  [15/15]

Många människor, även från avlägsna platser, hade hittat till Hångers Hembygdspark för att ta del av marknaden, trivas och fynda.

I år var det inte något vinterlandskap men det var en behaglig temperatur för att röra sig mellan de olika husen för att besöka utställarna och man umgicks i grupper i parken.

– Som vanligt var tomtefamiljen på plats och bekantade sig med barnen. Med tanke på familjens beskaffenhet finns det förutsättningar att traditionen med besök i parken kommer att fortgå, berättar Leif Wahldén i Hånger Hembygdsförening.

• Mycket närproducerat
Det mesta fanns att köpa och var närproducerat i trakterna kring Hånger. Till andra traditioner hör att man kan njuta av glögg med pepparkakor i smedjan och hembakat fikabröd i Sjöstrandstugan. Vid fikastunden umgicks folk och man tyckte allmänt att det är trevligt att hembygdsföreningen ordnar detta varje år.

– Man tyckte att marknaden var lagom stor i den vackra parken som i skymningen lystes upp av marschaller, vilket skapade stämning inför instundande advent och jul, noterar Leif Wahldén.

• Detta är styrelsen
Styrelsen för Hånger Hembygdsförening består av ordförande Bengt Lindahl samt Karin Wahldén, Kerstin Norrestam, Hans Karlander, Ingvar Martinsson, Vivianne Johansson och Marie Gyllensten. Suppleanter är Carin Sörensen-Munkholm, Christer Hansson och Birgitta Pettersson.

Taggar

Dela