Nyheter

Julkalendern: Mötet med popdrottningen

Nyheter I dagens lucka tittar David in i spåkulan.

David ser fram emot mötet med Borlänges popdrottning Miss Li på Alive festival 2023. Bild: Pressbild

Vad har Gud, Donkey Kong och ”Så Mycket Bättre” gemensamt? 

”Det var en hastig och oväntad inledning”, kan jag tänka mig att flera av er tänker.

Ja, vad har världens skapare, en stor tv-spelsapa och ett tv-program för gemensamma knytpunkter? Jo, Alive festival 2023! Så mycket kan jag faktiskt säga. För en person som vurmar för verksamhetsutveckling så är det inget annat än en himmelsk fröjd att vara en del av en organisation som står stadigt med fötterna på marken och kuggar i nästa växel. 

I gårdagens lucka berättade jag om när jag i somras var pressansvarig under Alive festival 2022, Borlänges nya musikfestival. Tredagarsfestivalen togs emot mer än väl och besöktes av mer än 17 000 besökare i alla åldrar. När de första biljetterna till Alive festival 2023 släpptes såldes de slut på mindre än två timmar! 

Hur gör man då för att möta en sådan efterfrågan? Jo, man börjar med en toppbokning: Linda ”Miss Li” Karlsson, Borlänges egna popdrottning. Min haka var nere i golvet när jag fick veta att Miss Li spelar på Alives scen i sommar. Jag själv blev förtrollad av hennes musik en sommarkväll 2008 när hon framförde ”Oh Boy” på Allsång på Skansen. Efter alla hennes framgångar, med oförglömliga framträdanden i ”Så Mycket Bättre”, listettor och utmärkelser, så ser jag med glädje fram emot att ta plats i fotodiket när hon kliver upp på Alivescenen och drar i gång introt till ”Hälsa Gud” inför ett sprudlande folkhav.

Nu har vi avhandlat Gud och går på Donkey Kong-spåret. 2021 stiftade världen bekantskap med Hooja, en duo från Gällivare som sjunger låtar om den stereotypa norrlänningen och livet på glesbygden i Norrland. Genombrottet kom med låten ”Donkey Kong” som snabbt fick miljontals lyssningar och låten ”Banan Melon Kiwi & Citron” blev den näst mest önskade låten under Musikhjälpen 2022. Alive festival kommer att förvandlas till ett stort skogsdisco när Hooja och DJ Mårdhund släpper lös sin fulla musikaliska arsenal!

”Så Mycket Bättre”-spåret avhandlar det senaste bekräftade artistsläppet: Moonica Mac. Sedan debuten 2019 har Moonica Mac med sin unika utstrålning och egna sound skapat sig en självklar plats på den svenska musikscenen. Hon blev allmänt känd genom medverkan i “Så mycket bättre” 2021 där hennes tolkningar berörde in på djupet och i sommar kommer hon hem till Borlänge för att spela på hemmaplan. Det ska bli kul att få ta del av hennes låtar på nära håll.

De tre akterna får sällskap på scenen av rockbanden Sator, Dozer, feelgood-bandet 2 Blyga Läppar,  det finska Youtube-fenomenet Steve´N´Seagulls och många fler.

Kort sagt, vill ni uppleva festival på kulturhistorisk mark, gör som jag: åk på Alive festival!

Taggar

Dela