Nyheter

Julkalendern lucka 6 – fika på Frälsis

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Lucka 3

Lucka 6:

Maria ruskar i Josef där han ligger på sin tunna madrass. – Var var du i går. Du kom hem sent, säger Maria. Josef berättar för Maria hur han åkte till Skillingaryd och hamnade på Fika hos Frälsis. Jag gick bara in. Vänliga människor som Martina Österdahl, Solweig Olofsson och Kerstin Svensson. De visade ett fantastiskt bord med kaffe, juice, ägg, smör, pålägg, flingor, fil, kex, sill och mycket annat. Jag fick äta hur mycket jag ville och bara betala en frivillig avgift. Satte mig ensam ved ett bord men fick snart sällskap av Kjell Eriksson, Bosse Andersson och senare kom trevliga damer som Birgitta Andersson, Ingegerd Gustavsson, Gunvi Homvi och Inga-Lil Johansson. Även Lasse Kjellgren och Alf Lindberg hälsade på mej. Alf hade ett roligt yrke som jag aldrig hört talas om, kvartersmästare.

Allt är trevligt och bra, efter en stund tar Martina fram en bok och säger att det är andakt.
– Kommer inte riktigt ihåg vad hon säger men det var tänkvärda ord.

Fikat på Frälsis stänger klockan 12.00. Jag vandrar vidare går till Teds och äter lunch. Rödspätta är på menyn. Vandrar vidare och passerar aktivitetshuset där jag ser massor av små flickor med ljus i hår och händer. Ja, Skillingaryd är trevligt. Därför fortsatte jag runt torget och såg fina skulpturer som tydligen någon från Bissefäll hade gjort. Kylan började göra sig gällande. Där kan jag värma sig tänkte Josef.

– En trevlig dam mötte mig, om jag inte minns fel så heter hon Sonja, säger Josef. Jag säger att jag är intresserad av Sverige och hembygd och Sonja fattar direkt. Hon plockar fram två stora luntor, en med Skillingaryds Fotoklubbs bildhäften och en med alla böcker mellan Härån och Rasjön.

Josef sitter och studerar tills biblioteket stänger, missar ett tåg hem, få ta ett senare till Attefallshuset på Amerikaområdet i Värnamo och kommer hem sent till en sovande Maria.

Fotnot: Klicka på taggen Julkalender nedan för att se alla som är inlagda.

Taggar

Dela