Nyheter

Julkalendern lucka 5 – resa till Skillingaryd

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Lucka 3

Lucka 5:

 

Josef får inget telefonsamtal under måndagen, som han hoppades på. Maria kommer hem trött efter sin praktik på Värnamo sjukhus och de sover åter en natt i Attefallshuset på Amerikaområdet i Värnamo. På morgonen vaknar de tidigt, Maria i sängen och Josef på golvet.

Maria har sin praktik och Josef vet inte riktigt vad han ska göra. Han slår följe med Maria till Värnamo station. Han kan ju alltid slå ihjäl ett par timmar i centrum i väntan på sitt telefonsamtal. Josef hoppar av vid stationen, går en runda ner på Storgatsbacken och får en idè: Varför inte åka till Skillingaryd? På stationen konstaterar Josef att det går minst ett tåg eller buss i timmen till Skillingaryd. Eftersom Maria har resekortet köper han ett nytt för 300 kronor och tar tåget kl. 9.39 till Skillingaryd; det kostar 36 kronor.

Kl. 10.02 är tåget framme i Skillingaryd. Gösta Karlsson och Dag Abrahamsson hälsar honom välkommen med glada vinkningar. Han ser de fina juldekorationerna på en ganska öde Stationsgata. Men öde är det inte i de båda företagen, som Henric Johnsson gånger två äger i de båda grannhusen. Den ene Henric håller på att framställa alla julens bakverk medan den andre Henric sitter på begravningsbyrån tillsammans med Ing-Marie Andersson.

Verkar ett trevligt ställe det här, tycker han och kommer till Storgatan där han viker åt vänster och går cirka 150 meter. Där ser han en välkomnande skylt och en ljuslykta där det står Fika på Frälsis. Josef känner sig kaffesugen och går in…

Fotnot: Klicka på taggen Julkalender nedan för att se alla som är inlagda.

Taggar

Dela