Nyheter

Julkalendern lucka 4 – elbussen

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Lucka 3

Lucka 4:

Det är måndagsmorgon i det fina Attefallshuset på Amerikaområdet i Värnamo. Maria vaknar lite yrvaken i en varm och skön säng och undrar vad hon är.  På golvet ser hon en man som sover på en tunn madrass och även han vaknar till, det är Josef. De säger god morgon till varandra.

– Du verkade lite trött i går. Därför fick du ligga i min enda säng medan jag själv lade mej på den tunna madrassen på golvet, säger Josef.

Josef börjar att plocka fram en enkel frukost. Maria äter med glädje och känner tacksamhet över Josefs generositet, när hon tittar på klockan. Bara 40 minuter kvar innan hon ska börja sin praktik på ortopedmottagningen.

– Du får ta en av de nya elbussarna till sjukhuset säger Josef. Han letar fram ett par fribiljetter, som Värnamo kommun delat ut tidigare. Men det visar sig att de  bara gäller till 30 november.

Men Josef har även ett resekort från Länstrafiken som Maria får låna. Resekortet gäller på bussen och i god tid kan Maria stiga in på ortopedmottagningen på Värnamo sjukhus för att göra ytterligare en praktikdag. Men hon lovar att komma tillbaka till Josef.

När Maria hade åkt blir det tomt för Josef. Han trevar lite efter telefonen och hoppas att den ska ringa under dagen.

Taggar

Dela