Nyheter

Julkalendern lucka 26 – Trump vädjar till journalisterna

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson. Det har blivit förlängning och nu kommer det sista avsnittet.

Även Linus Persson blev intervjuad och det blir en uppföljare längre fram

Avsnitt 26: Trump vädjar till journalisterna

Det verkar som att det aldrig ska bli ljust över Skillingaryd. Mörkret är kompakt och solen hindras av dimma och regn. Ledningsstaben i Skillingehus har bytts ut. Maritha Bengtsson fick lämna redan vid 17-tiden i går för att vara med på en trevlig tillställning i Pingstkyrkan. Robert Alkemark har fått besök av familjen och julfirandet. Men Christer Holmgren och Kenth Williamsson har nåtts av nyheten och lyckas tränga sig fram till Skillingehus för att avlösa Maritha och Robert.

Christer och Kenth gör en analys om vad som hade hänt. Christer får fram en rapport från Gunnar Höglund om gårdagens presskonferens i Skillingaryds Arena: Att över 120 journalister var på plats från 27 länder. Per Bunnstad hade skött det hela med bravur tills de stora nyhetsbolagen som BBC och CNN hade börjat ställa frågor. Då skickade PB fram sin dotter Frida för att svara och hon gjorde det hela med bravur.

Christer och Kenth, tittar ut över Smördalen. Ser att folket skingrar sig, tydligen har det setts i nyheterna i olika länders kanaler.

Eva Pettersson ringer och säger att det är bra med Anna och Lucas. Att familjen har fått flytta in i huvudbyggnaden, att det inte finns mycket folk längre. Men vakterna hade fått släppa fram fem personer som hade stora käppar och kallade sig för herdar. Det var Gert Arvidsson i Södratorp, Bengt Hjalmarsson i Nässja, Pia-Lena Svensson i Bissefäll, Bengt-Göran ”Bonnen” Johansson i Harfall och Erik Svensson i Torp, Tofteryd.

– Vi har sett ljuset här i stallet och vi lovar att Anna och Lucas alltid ska få äta ekologisk mat och ekologisk mjölk samt att ha en fårfäll att värma sina fötter på, säger Pia-Lena.

Men ytterligare en presskonferns kallad till klockan 13.00. Kenth och Christer skickar dit presstaben med Frida, Gunnar och Per. Per tar hand om de svenska journalisterna medan Frida sköter om de stora internationella drakarna.

Mitt under presskonferensen får Gunnar Höglund ett SMS från USA. Det är från Donald Trump som skriver att han inte vill ha journalisterna i Skillingaryd längre utan han vill ha all uppmärksamhet. Han skriver vidare att han ska lägga en fis på paradgatan i Prag i morgon 27 december klockan 17.00 och det bör intressera världen mer än två underbarn i Skillingaryd. Vidare skriver Trump att han vill göra slut på konflikten mellan Skillingaryd och Vaggeryd och att han vill göra Ekhult till huvudort i kommunen.

Alla journalister försvinner från Skillingaryd. Alla vill vara med om Trumps fis i Prag.

Med journalisterna försvinner folket från Skillingaryd och det börjar bli lugnt. Kenth och Christer summerar att de snart kan stänga ner det hela. För klockan 18.00 börjar Julen i toner i Åkers kyrka och ingen vill missa detta stora arrangemang.

Men Christer hinner säga till Kenth:
– Bara inte min före detta elev Linus Persson får reda på detta, då skulle han skriva allt möjligt om detta på media över hela jordklotet.

– Ja, säger Kenth, han är min barndomskompis och honom går det inte säga något till. Nyheten är ute över hela världen. Hoppas bara att den inte når Vrigstad.

Fotnot 1: Det utlovade reportaget om Mariaskulpturen i Hagshults kyrka dröjer ytterligare.
Fotnot 2: Skribenten har fått gröt i tangenterna och inte kan skriva fler avsnitt men

Linus Persson önskar alla en god fortsättning av julen och ett Gott Nytt År.

Taggar

Dela