Nyheter

Julkalendern lucka 21 – Mötesplatsen nästa

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Medarbetare hos Mötesplatsen

Lucka 21: Jul på mötesplatsen.

Josef och Maria vaknar upp i en ovan miljö. Ingen av dem har bott på ett sådant fint hotell. Tre Liljors frukost var utmärkt och de samlar ihop sina saker och går ut på Storgatan i Värnamo. Stan ligger fortfarande i ett vinterlandskap, även om det har töat en hel del. Stan har knappt vaknat upp men det är en och annan flanör ute.

På Åbron möter de en dam som verkar bekant, för Josef och Maria. Det visar sig vara överkörledaren Anna-Maria Toftgård i Värnamo Missionsförsamling. De hejar på varandra och Maria säger att hon alltid har velat sjunga i kör, men nu går det inte på ett tag, nu när hon är gravid och snart ska föda. Anna-Maria säger att det är lite juluppehåll för körerna, men att Maria är välkommen tillbaka efter nyår.

Anna-Maria tipsar vidare om att det är julfest på mötesplatsen i Skillingaryd. Josef och Maria tycker det låter intressant och Anna-Maria förklarar hur man kommer dit från Skillingaryds station. Josef och Maria tar alla sina tillhörigheter inklusive cykeln och går till Värnamo station.

Det blir tåget till Skillingaryd och vidare till mötesplatsen. Där är det massor av folk och ett dignande julbord är uppdukat. De välkomnas av många trevliga personer, bland andra övercheferna Alice Åström och Kicki Eklund samt överdiakonissan Lovisa Rydberg. De båda plockar till sig av bordets alla delikatesser, köttbullar, Janssons frestelse, sill och mycket annat.

Josef och Maria hamnar vid samma bord som överantikhandlare Bosse Andersson och överkyltemperaturstekniker Leif Welander. Josef och Maria pratar om sina problem om att hon är havande och att de ska till Växjö på förhör. Att de allra helst skulle behöva en åsna och ett boende, en åsna är nödvändigt om de ska flytta runt till olika platser. Leif säger att han har haft kontakt med vd:n på High Chaparral, Lotta Edin-Johansson vid ett tidigare tillfälle och fått information om att de har två åsnor där, bland annat en som heter Sara. Men det visar sig att de inte finns på Chaparral under vintern och det saknas uppgifter var de finns nu.

Bosse kommer på att det finns åsnor i gamla Hjälmseryd, söder om Vrigstad. Bosse ringer och kollar, jo det finns en åsna där som de kan få låna på obestämd tid. Bosse erbjuder sig att köra Josef och Maria till Hjälmseryd, samtidigt kan han besöka Erikshjälpen i Vetlanda och hälsa på överbutiksbiträde Eva Reén. Innan de åker märker Maria att hennes byxor är för små.  Graviditeten går fort och hon behöver i princip nya byxor varje dag. Lovisa tittar i klädförrådet och hittar till slut ett par som är tillräckligt stora. De är egentligen avsedda för Leif W men han avstår dem gärna för Marias del.

Bosse kör via Hagshult, Nydala och Vrigstad till Hjälmseryd. Väl komna till Hjälmseryd, hyr de sin åsna. Intill ligger Suzis Café och Bed and Breakfast. Stället är egentligen vinterstängt, men det finns personal på plats som håller på med renovering. Josef och Maria ber att få hyra in sig i Cadillac-rummet på det 50-tals inspirerade stället.

Taggar

Dela