Nyheter

Julkalendern lucka 18 – förlovning på G

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Förlovningsdags

Avsnitt 18: Förlovning på G

Måndag igen. Josef och Maria vaknar för första gången i samma säng. Båda är lyckliga och pratar lite om gårdagen. De båda konstaterar att konserten i Betel, Vaggeryd, varit fantastisk och att det både före och efter konserten har pratats mycket om snöröjning och sandning av gator. Någon av besökarna hade på förmiddagen i Skillingaryd noterat en sandbil från Jönköping och att chauffören hade en karta på ratten och läste medan han körde. En av konsertdeltagarna noterar att det var mycket bättre på överschaktmästare Ingemar Elgemarks tid. Klockan går, båda får brått, Josef har gjort en varsin matlåda med Lasagne till sig själv och Maria.

Josef kommer till bygget i Lindstad. Josefs jobbarkompisar är helt vansinniga och använder kraftuttryck som Josef inte vågar ta i sin mun.  Det är inte något av favoritlagen i hockey som har förlorat, utan de är vansinniga över gårdagens inbrott i Frälsningsarmén i Skillingaryd. Att folk bara kan vara så simpla. Jobbarkompisarna märker att Josef trots allt är glad och att hammaren slår bättre än vanligt.

Vid frukost börjar jobbarkompisarna med bland annat överbyggnadsarbetaren Ronny Galvéus pressa Josef och de undrar varför han är så glad. Josef erkänner till slut att han ska bli pappa. Stefan, Uffe, Ronny och de andra gratulerar Josef av hela sina hjärtan och säger att han måste förlova sig. Josef undrar vad förlovning är och de förklarar att det är en tradition man gör innan giftermålet.  Att mannen helt enkelt köper ringar och byter med sin fästmö. Josef får ännu mer att fundera på under resten av arbetsdagen.

Maria kommer till ortopeden och lyser av glädje. Arbetskamraterna gratulerar henne till graviditeten och ger henne goda råd, de flesta av dem har ju erfarenhet av graviditeter. Men de är konfunderade över att det hela ska gå så fort och de märker redan hur Maria är rund om magen.

Arbetsdagen är slut och båda kommer hem till Attefallshuset i Värnamo. Josef frågar Maria om de ska förlova sig. Maria säger ja, men blir tveksam. Vi har ju inte så mycket pengar och det mesta kommer att gå åt nu när jag ska få barn. Har hört att ringar kostar flera tusen, säger Maria. Jag ska nog ordna ett billigare alternativ säger Josef och tänker på översmyckessäljare Ann-Louise Myrén i Nydala som är med i Hagshultskören, som de lyssnade på för ett par veckor sedan. Ann-Louise jobbar med smycken och reser runt på olika julmarknader och liknande i flera socknar. Josef ringer Ann-Louise, hon kommer med en kollektion, visar upp och de bestämmer sig för ett par ringar. Visserligen är de inte av äkta guld eller silver, men mycket vackra och de får köpa dem till ett överkomligt pris.

Denna måndagskväll lägger de sig tillsammans som nyförlovade.

Taggar

Dela