Nyheter

Julkalendern lucka 16 – Maria ska ha barn

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Avsnitt 16

 

Josef har knappt sovit något på hela natten. Redan på fredagskvällen undrade han var Maria var och började bli orolig. Klockan 18,30 var det Jönköpingsnytt på SVT 1 och det handlade om att Frälsningsarmén i Södra Vätterbygden hade fått in massor av pengar sedan de blev bestulna på pengar till välgörande ändamål. Kåren leds av överlöjtnant Theres Frisk, Vaggeryd och tidigare har även övermajor Martina Österdahl, Skillingaryd jobbat där. Tyvärr var besökstiden slut så Josef fick vänta med att åka upp tills i dag.

Josef är mycket orolig när han cyklar upp till sjukhuset. Vad händer med Maria, tänker Josef, hon har ju inte varit pigg under senaste tiden. Väl inne på sjukhuset blir Josef anvisad till Maria, som ligger på ett eget rum. Josef ser genast att hon är piggare i ansiktet men ser bekymrad ut. Maria drar på det hela, försöker att säga det flera gånger innan hon med gråt i rösten säger:

– Josef, jag är med barn.

Hur kan detta vara möjligt, säger Josef. Vi har ju inte kysst varandra, eller sovit i samma säng. Jag har ju sovit på golvet och du i min säng, säger Josef helt frågande. Har du haft en annan man under tiden vi har varit kompisar, undrar Josef.

– Nej, jag bedyrar att jag aldrig haft en man. Det var som att en ängel kom till mej och sa att jag ska ha en jungfrufödsel och fadern är från en högre makt.

En läkare kommer och hälsar på de båda. Han meddelar att Maria är oskuld, gynekologiska undersökningar har visat detta. Och eftersom det är en mycket ovanlig graviditet med jungfrufödsel och en fader från högre makter så kommer det hela att gå mycket snabbt, att Maria kommer att föda inom åtta dagar. Men läkaren vill behålla henne ytterligare en dag. Men annars är allt bra. Besökstiden är slut och Josef vet inte vad han ska tänka.

Josef anser att han måste göra något och skingra tankarna. Han tänker på vad jobbarkompisarna på Uffes Bygg sagt om att det är bra att göra matlådor till veckans arbete under helgen. Josef tar svängen förbi City Gross och köper fyra kilo köttfärs, ett kålhuvud och lite andra livsmedel. Väl hemma rullar han 211 köttbullar, gör en lasagne och en kålpudding. Efter det somnar Josef skönt denna lördagskväll

Det talades säkert en hel del om Maria...

Taggar

Dela