Nyheter

Julkalendern lucka 15 – Maria blir inlagd

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Maria blir inlagd på sjukhuset.

Avsnitt 15:Maria blir inlagd

– Nu säger jag precis som svenskarna, säger Josef till Maria när han vaknar och stiger upp på sin madrass; äntligen fredag.

Maria håller med, där hon ligger i sin säng. Klockan är endast 06.00, Josef måste i väg till jobbet som byggnadssnickare. Josef drar upp persiennen, utanför är det ännu mer snö och Josef tycker det är skönt att han slipper cykla ända till Lindstad.

Översnickare Stefan Hjelm har lovat att hämta upp honom vid trafikplatsen E4 norr i Värnamo, där även väg 127 kommer. Att gå dit är inte speciellt långt. Josef tar på sig reflexvästen och pulsar ut i snön. Under tiden konstaterar han att snöröjningen var ganska dålig, trots att han såg flera moderna maskiner. På angiven tid kommer han till avtalad mötesplats och får hoppa in i en varm skön bil.

Någon timma senare är även Maria på väg till sin praktik på Värnamo sjukhus. Denna morgon känner hon sig ännu mer illamående. Fredagens praktikplats är på ortopedavdelningen. Maria hjälper till med alla morgonsysslor men känner sig helt enkelt inte bra. Arbetskamraterna ser på henne att något inte stämmer och till slut frågar överundersköterska Elisabeth Gustavsson, Nygård, Hagshult, hur det var.

– Inte bra svarar Maria. Jag är yr, trött och har ont i huvudet.

Mer minns inte Maria förrän hon vaknar upp i en sjukhussäng. Bredvid sitter en stilig förtroendeingivande man och säger.

– Jag heter Jesper och har samma budskap som ängeln Gabriel hade för 2018 år sedan. Var inte rädd men du ska föda en son.

Jesper visade sig vara Jesper Blom, sjukhuspastor på deltid i Värnamo och överhalvtidspastor i Tofteryds Alliansförsamling. Jesper brukar även tjänstgöra vid Mötesplats i Skillingaryd, bor på Stiftsgården Tallnäs och har en flöjtspelande fru.

Maria känner sig genast kroppsligt piggare men tankarna far i huvudet. Vad ska Josef säga och tro nu när jag är med barn?

Taggar

Dela