Nyheter

Julkalendern lucka 12 – Hindsen

Nyheter Vi presenterar varje morgon 1–24 december en julkalender som har ett julbudskap. Den är signerad Linus Persson.

Hindsen – flygvy från april 2013

Lucka 12: Hindsen

Tisdagsmorgon i Attefallshuset. Maria åker i väg till sin praktik på ortopedavdelningen på Värnamo Sjukhus. Denna vecka har hon blivit lovad att även få vara lite på ortopedavdelning B. Maria är tacksam, men känner en klump i magen och har lite svårt att knäppa byxorna. Men känner direkt ingen oro, trots sin stora mage, tänker på all god julmat och alla goda kakor som hon åt i söndags och alla lussekatter som hon åt i går.

Josef är kvar hemma och städar upp efter Marias lussekattsbak och funderar på hur han ska fördriva denna tisdag 12 december. Då ringer telefonen. En mansröst presenterar sig med käck stämma att han heter överbyggmästare Uffe Karlsson och driver Uffes Bygg i Skillingaryd. Uffe säger att han byggföretag har fullt med projekt och behöver en snickare. Uffes Bygg håller på med renoveringar i Skillingaryd på Samhall, David Design, villa på Femkampsvägen och snart kommer spaden i jorden på Fåglabäcksområdet i Skillingaryd för ytterligare ett villabygge, men även ett nybygge i Lindstad utanför Värnamo. Josef som har varit snickare i sitt hemland blir mycket glad över Uffes samtal.

De båda bestämmer att de ska träffas vid bygget i Lindstad i morgon onsdag klockan 10.00 och prata om en eventuell praktik eller anställning.

Josef blir glad och lättad över samtalet men vet inte vad Lindstad ligger. Går till det nya biblioteket, i före detta Gummifabriken och ber om karta över Värnamo kommun. Josef hittar snart Lindstad som ligger vid Hindsens norra del, inte långt från hans tillfälliga bostad i Värnamo. Josef kollar även en tidtabell och konstaterar även att det inte finns några kommunikationer till Lindstad. Konstaterar att det blir för långt att gå varje dag om det blir ett eventuellt jobb eller praktik och börjar bli deppig.

In kommer pensionerade översportjournalisten Erik Sjöberg, numera bosatt i Skillingaryd och tidigare i bland annat Värnamo och Halmstad. Erik undrade om han kunde få titta på Josefs kartor och såg att han var lite bekymrad. Josef berättade för Erik att han eventuellt hade ett jobb i Lindstad men det var lite för jobbigt att gå så långt varje dag.

Erik pratade på vänligt, fort och mycket. Josef kunde inte förstå allt, för han kunde ju inte svenska perfekt. Men Josef begrep att Erik hade en cykel i Skillingaryd, att han skulle be överbudbilschaufför Åke Claesson på Finnvedens Expresstransport att köra ner den till Värnamo. Cykeln var i bra skick men lyse och växlar behövdes tittas över. Därför var det lämpligt att Åke körde ner den till Svennes i Värnamo så att övercykelreparatör Lars-Gunnar ”Lubbe” Reen eller någon annan på Svennes fixade till den innan klockan 10.00 i morgon onsdag.

Fotnot: Klicka på taggen Julkalender nedan för att se alla som är inlagda.

Taggar

Dela