Nyheter

Julkalendern: I himlen med dig

Nyheter I dagens lucka berättar David om årets händelse.

Popdrottningen Veronica Maggio bjöd på ett upplyftande ögonblick. Bild: David Alin

Har du varit med om ett upplyftande ögonblick? Den där stunden då du känner att du lättar från marken och tar dig upp ovan molnen och ser världen som den skönhet den är? Det fick jag erfara i somras.

Det är midnatt den 9 juli 2022. Solen sjunker så sakteliga ner mot horisonten och gräsplätten jag står på har förvandlats till en kokande gryta. Jag befinner mig på en gräsplätt i Borlänge, omgiven av flera tusen människor. Det är premiär för Alive festival, Borlänges nya folkfest och på scenen Humble Stage står popdrottningen Veronica Maggio, som med hit efter hit sätter publiken i trans. 

Men låt oss backa bandet först. För lite drygt ett år sedan fick jag av min underbara vän Emmely frågan om jag ville vara en del av hennes kommunikationsstab under Alive festival. Jag fick den formella titeln pressansvarig, vilket innebär att jag sköter kontakterna mellan festivalen och medierna. För en utbildad kommunikatör och journalist så kan jag knappast säga annat än att det är ett drömjobb: du skriver pressmeddelanden, skickar ut pressinbjudningar, sköter om pressackreditering, ansvarar för pressrum och kallar till pressträffar. Kort sagt, ett UNDERBART arbete! 

Festivaldagarna varvades med morgonmöten om vad tidningarna hade skrivit om festivalen till att förbereda pressinbjudningar, ordna med bilder till sociala medie-inlägg med mera. Under festivaltimmarna låg mitt fokus på att bygga upp ett bildarkiv. Som ni själva kan räkna ut så var det intensiva men ljuvliga dagar med ett par timmars sömn per natt. 

Uppemot 30 akter avklarades på tre dagar och festivalbesökarna bjöds på allt från Anis Don Demina, Myra Granberg och Newkid till Thundermother och Nationalteatern. Som ni själva förstår så var festivalområdet fullt av människor i alla åldrar och det bjöds på allsång, ljusshower och glädje i tusenfalt! Trots stora varningar om dåligt väder fick vi endast en timme regn under de tre festivaldagarna, vilket med facit i hand var otroligt. 

Borlänge Citys kulturarv fick nytt liv och när popdrottningen Veronica Maggio ställde sig på scenen den där lördagsnatten föll alla pusselbitar på plats. Efter att ha stått i fotodiket och kämpat mot det eländiga röda ljuset förflyttade jag mig sedan ut i publiken. När det var dags för Maggios senaste hit ”Heaven med dig” får ljusshowen en blålilaaktig ton. Maggio hoppar runt på scenen och publiken sjunger med i de pulserande raderna:

Hamnar i helvetet ändå, vem bryr sig?
Det känns som att det är nån som styr mig
Försöker låta bli men hamnar i
Heaven med dig, heaven med dig, heaven med dig
Hamnar i helvetet ändå, vem bryr sig?
Heaven med dig, heaven med dig, heaven med dig

Publiken förtrollas, solen lyser med sina sista strålar över Borlänge stad och på scenen står en energisk popdrottning som ger allt hon har…det blev ett oförglömligt ögonblick. När vi möttes upp dagen efter för städning och slutmöte så var det med ett leende på läpparna. Alive festival 2022 blev den folkfest vi hade hoppats på och jag kan avslöja så pass mycket som att morgondagens lucka blir en titt i spåkulan inför nästa sommars festival. 

Taggar

Dela