Nyheter

Julkalendern: En twistande tidsresa

Nyheter I dagens lucka bjuder David på en oförglömlig föreställning.

Linda och Hasse i Femtinge Teater tog täten i Chubby Checkers twistande epos. Ett nummer som förvandlade auditoriet till en kokande twist-gryta.

De som känner mig vet att musik ligger mig varmt om hjärtat och jag står helhjärtat för Lill-Lindfors klassiska låtrader:

Musik skall byggas utav glädje
Av glädje bygger man musik
Musik det får ni ändå medge
Gör glädjen ännu mera glädjerik

Queen, Status Quo och Elton John förgyller mitt liv med episka låtar, men jag har alltid varit knäsvag för 1950- och 60-talsmusiken. Gitarrerna, saxofonerna och de sammetslena rösterna gör en biltur till värsta berg- och dalbanan. Därför blev jag ännu gladare när det var dags för årets seniormässa.  Jag hade fått veta att mässan skulle avslutas med Femtinge Teaters show ”Jukebox”. Föga visste jag och det fullsatta auditoriet vad som väntade den kommande timmen.

Linda och Hasse tog med besökarna på en tidsresa med Elvis, tunna skivor och mycker mer. Det bjöds på allsång i lokalen och auditoriet förvandlades till en kokande gryta. Mot slutet var det dags för Chubby Checkers slagdänga ”The Twist”.

– Nu ska vi twista loss i lokalen! Upp och stå! Ropar duon och uppmuntrar alla att vara med.

Låten går i gång och alla i lokalen ställer sig upp och börjar twista loss. Alla rycks med i de klassiska tonerna och inom ett par sekunder förvandlas auditoriet till en danslokal i 50-talsform. Glädjen i lokalen visste inga gränser och själv fick jag äran att dokumentera den entusiasm och passion som Linda och Hasse förmedlade uppe på scenen (se bilden ovan).

Här kan ni kolla in bildspelet från föreställningen och njuta!

Taggar

Dela