Nyheter

Julkalendern: En Takktfull verksamhet

Nyheter I dagens lucka belyser David Takkten AB:s verksamhet. 

Glädjebild från reportage om Takkten AB som tillsammans med Erikshjälpen spelade in låten "Om du vill" tillägnad Världens Barn-insamlingen.

Du måste lyssna till dig själv

Höra vad du vill.

Följa med musiken

Inte sitta still

Öppna dina ögon

Öppna dina öron

Samla dina syskon och päron

Och ha det kul med dem

 Det är en enkel regel

Och den kommer inifrån.

Tro på dig själv,

För det är vad det handlar om!

Raderna ovan är djupa och insiktsfulla, men faktum är att de kommer från signaturmelodin till barnserien ”Arthur” som gick i Bolibompa under 90-talet. Snacka om filosofiskt djup för en sexåring!  

Den enkla regeln att tro på sig själv har jag vid ett flertal tillfällen fått bevittna på mycket nära håll det senaste året. Förra hösten gjorde jag ett reportage med Anneli Åhlander som tillsammans med Pirlo Hietala startar en ny daglig verksamhet i Värnamo. En banbrytande verksamhet där deltagarna får sätta sitt kunnande i fokus. Modevisningar, egna låtar, poddar och qi gong tillsammans med kommunens särskilda boenden. INGET är omöjligt för denna underbara och hjärtvärmande verksamhet. 

Få saker i mitt jobb är så härliga som att kliva in på Takkten och hälsa på Anneli, Pirjo, Peter och alla underbara deltagare. En spritter upp i ett leende och livet känns komplett för en stund. Av den anledningen ägnar jag dagens lucka i vår julkalender till er. Ni är ett ljus i vintermörkret!

Här kan ni läsa våra reportage om verksamheten:

Taggar

Dela