Nyheter

Julkalendern: Alla vägar bär till Itzhak

Nyheter I dagens lucka tipsar David om ett annorlunda julevangelium.

Det finns ett par milstolpar i mitt liv, men en av de mer framträdande är humorn. Jag har en fallenhet i att leta efter det stora i det lilla och det är sällan man lämnar mitt sällskap utan ett leende på läpparna. Så kände jag den där lektionen i skolan när jag för första gången fick se Hipp Hipp!

Anders Jansson och Johan Wester klev rakt in i svenska folkets hjärtan med oförglömliga figurer som Tiffany Persson, brandmannen Kajan och den ungerske musikprofessorn Itzhak Skenström. Jag roade mamma och syskon med mina åtskilliga imitationer av figurerna och de gav mig glädje även i de mest sorgsna av stunder.

Visste ni att en av tv-seriens uppföljare är ett julepos? ”Itzhaks julevangelium” kom 2006 och följer fyra av seriens huvudpersoner inför julens förberedelser. Nyhetsankaret Morgan Pålssons kämpar för att undvika tv-jobbet på julafton, reseledaren Göran Jonsered strider för att få fira jul utan litauiska släktingar, Tiffany Persson arbetar för att få självaste Carola att göra en julkonsert i Staffanstorp och brandmannen Kaj-Åke ”Kajan” Hansson träffas av Amors pilar. Kolla in länken nedan och njut!

 

Länk: Itzhaks julevangelium

Den ungerske musikprofessorn Itzhak Skenström leder tittarna genom "Itzhaks julevangelium". Bild: SVT

Taggar

Dela