Nyheter

Jörgen frågar om skolmaten 

Nyheter Till torsdagens sammanträde i kommunfullmäktige har Jörgen Skärin (MP) ställt en fråga angående kommunens skolmat.

Arkivfoto

Läs frågan i sin helhet nedan: 

Fråga till ordförande i servicenämnden alternativt barn och utbildningsnämnden 

Jag har en fråga som jag har fått från en medborgare i Värnamo som jag vill lyfta till ovan nämnda ordföranden, eftersom Miljöpartiet inte är representerade i någon av dessa nämnder. 

Citat från medborgare:

” Min sambo och jag har vår dotter på en förskola i centrala Värnamo. Fram till höstterminen 2020 drevs förskolan som en intraprenad. Vi kunde då utan problem få vegansk kost lagad till vår dotter. 

Efter att verksamheten gått över till att drivas helt i kommunal regi och serviceförvaltningen tagit över ansvar kring kosten, har det beslutats att inte längre tillaga maten på plats samt att inte längre erbjuda en vegansk kost. 

Vi har uppmanats att ge vår dotter mejeriprodukter för att vänja henne vid det då hon skulle kunna få en vegetarisk kost. Jag ser egentligen ingen skillnad jämfört med att uppmana en muslim att äta griskött. Detta strider mot våra moraliska principer och känns overkligt att det inte går att lösa på något sätt.” 

Min fråga:

Har kostorganisationen, som tidigare var en del i barn- och utbildningsförvaltningen samt omsorgsförvaltningen efter politiskt beslut att sammanföra denna till gemensam del under serviceförvaltningen, påverkat val av kost och flexibilitet till val av kost? 

Frågan besvaras under torsdagens fullmäktige.

Taggar

Dela