Nyheter

Johansson (KD): EU ska ansvara för fred, frihet och frihandel

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Håkan Johansson (KD).

Håkan Johansson (KD). Bild: David Alin

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– Att EU har tillräckliga resurser för att ta ansvar för de frågor som medlemsstaterna inte kan hantera själva och därför överlämnar till unionen. Inget annat! En bra sammanfattning av det är Fred, Frihet och Frihandel. EU behöver alltså bli både smalare och vassare. För övrigt så anser jag att Sverige snarast borde ansluta sig till EMU och införa euron som valuta.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Många fler än i dag hoppas jag. Framför allt måste de vara fossilfria! Jag tror att vi kommer att få se allt fler soldrivna system som sol-, vatten-, vind- och vågenergi, och även måndrivna (tidvatten). Vätgas och bränsleceller har stor potential och om tio år har forskarsamhället säkert hittat helt nya möjligheter.

 

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Jag tycker också att det är positivt att människor går samman och engagerar ungdomar i exempelvis en motorgårdsförening. Civilsamhället är vackert och något som vi kristdemokrater gärna vill att Värnamo kommun ska stödja på olika sätt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *