Nyheter

Jesusbarnet har stulits

Nyheter Polisen tog klockan 09.45 emot en anmälan om stöld av en figur föreställande Jesusbarnet samt en vagga från julkrubban utanför Värnamo kyrka.

Här låg figuren av Jesusbarnet men har stulits. Arkivbild

Stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 18.00 på nyårsafton och klockan 09.00 på nyårsdagen.

– Enligt anmälan stängs och låses julkrubban på kvällarna och det är i nuläget oklart hur någon eller några personer tagit sig in för att stjäla föremålen, uppger polisens presstaleskvinna Monica Bergström.

Polisen har ännu ingen misstänkt för stölden och är angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra som gjort iakttagelser. Vittnen ombeds att ta kontakt med polisen på plats eller ringa 114 14.

Vårt reportage med bildspel från krubban utanför kyrkan finns på denna länk

Taggar

Dela


2 reaktioner på Jesusbarnet har stulits

med tanke på stölderna av kameler, historiska personer och annat, så kunde det vara läge att göra en virtuell krubba med lite QR-koder på lyktstolparna för upplysningens skull…

Detta måste helt klart röra sig om ett insiderbrott. Någon i kyrkorörelsen måste haft tillgång till nyckeln och tagit sig in för att stjäla Jesus. Antar att han bringar ett högt värde inom kyrkans mest troende krets. Men den frälste måste helt och hållet åsidosatt det sjunde budordet i sin gärning. Diskuterade detta med H-G och han var inne på samma linje.

Kommentarsfunktionen är stängd