Nyheter

Jägar-SM till bygden

Nyheter Jägar-SM kommer i år arrangeras i Vaggeryds kommun där Skillingaryd och Hooks jaktvårdsföreningar gemensamt kommer att ansvara för arrangemanget andra helgen i augusti. De främsta skyttarna från respektive län, som kvalat in, deltar.

På fredagen, den 12:e augusti, tävlar dam, junior, yngre oldboys samt veteranklasserna och på lördagen och söndagen tävlas det i en öppenklass.

– Det är ett stort evenemang för de båda klubbarna och man har redan startat igång gemensamma planeringsmöten för att vara beredda i augusti. Totalt väntas det komma runt 130 skyttar under de tre dagarna så det väntas bli många gäster på campingplatser, hotell och matställen i närområdena under de tre dagarna. Vi har genom åren haft flera skyttar från kommunen från de båda klubbarna högt upp i resultatlistorna vilket är extra kul, berättar Jan Fritz. 

Till tidningen Svensk Jakt berättar Johan Gustafsson, som är ordförande för Hooks jakvårdsförening: 

– Vi har ett bra funktionärsteam och har en bra organisation för detta. Vi i Hook kommer att ha hand om tävlingarna vad gäller älg och trap och Skillingaryd sköter sporting och råbock. 

Foto: Lars Björk, från tidigare SM-tävlingar

Från tidigare SM-tävlingar. Foto: Lars Björk

Taggar

Dela