Nyheter

Jägar-SM: Janne basar för det administrativa

Nyheter Under helgen arrangeras Jägar-SM i Skillingaryd och Hok. Jan Fritz ser till att det administrativa fungerar.

Janne kollar in väderprognosen inför helgens SM-tävling

50 funktionärer per dag och per ort. Det är vad föreningarna i Skillingaryd och Hok har till sin hjälp när länets första Jägar-SM arrangeras. Huvudansvarig för tävlingarna är Johan Gustafsson från Hok, som också är tävlingsledare på orten. I Skillingaryd är Sven Erik Davidsson i tävlingsledarrollen. Skillingaryds jaktvårdsförening har ungefär 300 medlemmar och en av dem är Jan Fritz från Skillingaryd som under helgen ser till att det administrativa fungerar… 

– Vi har planerat för tävlingarna sedan i november. Vi jobbar tillsammans och eftersom vi är två relativt små banor, och alla inte får plats på samma ort, så har vi delat upp tävlingsmomenten mellan oss, här i Skillingaryd och i Hok. Det här är det största arrangemanget man kan göra, så det är stort för oss i föreningarna, såklart, berättar Janne som är ansvarig för anmälan och tidsschemat för tävlingen. 

När vi träffar funktionärsstaben på torsdagseftermiddagen är det anmälan och invägning av vapen. De tävlande checkar in och får sin nummerlapp samt väger in sina vapen. Därefter får man övningsskjuta. 

Janne Fritz berättar om helgens tävlingar:
– På fredag är klasserna junior (upp till 20 år), dam (över 18 år), oldboy (50+), veteran (60+) och superveteran (70+). Under lördag och söndag är det öppna klasser för seniorer. Det är bara de som har kvalat in sig från landets länstävlingar, vi har även tremannalag och individuell tävling. På söndag eftermiddag kan det bli särskjutning, om man skjuter lika, och det görs i Hok. Efter tävlingens avslut är det prisutdelning i Hok. 

Hur har förberedelserna varit?
– Det har varit otroligt mycket att göra. Det har varit en del ändringar i tidsschemat, man vill ha andra skjuttider och vi har försökt att tillgodose om man bor långt härifrån att man får hyfsade starttider på söndagen. Vi har haft en fantastisk sponsorgrupp, sekretariatsgrupp och en tävlingsgrupp per gren. Reglementet är gigantiskt så vi har exempelvis fått ta hem tolkar och förstoringsglas. Allt är väldigt noga och det finns regler för allt. Lämnar man in en protest mot något kostar det 200 kronor. Det kanske blir några sådana också innan tävlingen avslutas på söndag eftermiddag, summerar Janne Fritz som också ser till att resultaten uppdateras kontinuerligt på hemsidan.

Två välkända ansikten och funktionärer i helgen: Jan Fritz och Jonas "Ryen" Andersson

Taggar

Dela