Nyheter

”Jag vill få Värnamo framåt”

Nyheter Gruppledaren Jan Cherek (SD) svarar på Bo Svedbergs (S) debattartikel.

Man märker en bitterhet i din ton gällande Sverigedemokraterna.
Beror detta på att vi i SD la vår röst på Alliansens budget och att ni inte fick fram er vilja så likt ett litet barn nu står och tjurar genom att påstå saker om Sverigedemokraterna som inte har någon substans?

Socialdemokraterna var en av stöttepelarna och byggde upp Sverige och Folkhemmet under 100 år men nu de senaste 20 åren med hjälp av smygsossen Reinfeldt har ni raserat detta.
Socialdemokraterna gick från att vara ett arbetareparti till att numera vara ett minoritetsparti.

Den största delen av våra väljare i SD är före detta S-väljare och det av den gamla stammen.
Även dessa före detta sossar har engagerat sig i Sverigedemokraterna och agerar nu som fritidspolitiker.
Då är det en märklig strategi att försöka värva tillbaka gamla väljare till S genom att först ge dem epitet där de jämförs med 30-talets unghöger alternativt nazister och sedan försöka låta som att S är det ”Goda?” partiet.

Med detta argumenterande gällande SD och deras företrädare faller ni snabbt in i Godwins Lag och då framstår ni med automatik som de stora förlorarna!

På senaste kommunfullmäktige fick vi höra att Socialdemokraterna aldrig kommer rösta på förslag som lagts av Sverigedemokraterna även om det är förslag som kan härledas till sossarna.
Det är ett kongressbeslut enligt er företrädare.
Det går bra att se och höra detta uttalande på Värnamo Kommuns hemsida under arkivet med webbsändningar!
Frågan är då om Socialdemokraterna har någon existentiell betydelse som parti, i alla fall i den skepnad som är i dag?

Min målsättning som gruppledare i SD Värnamo är att få Värnamo framåt och om det innebär att jag ska lägga min röst på Socialdemokraterna, Alliansen eller lägga ett eget förslag så ser jag inga bekymmer i detta. Det får vara slut på denna sandlådepolitik som Socialdemokraterna i Värnamo bedriver, det skapar endast politikerförakt.

Jan Cherek
Gruppledare SD Värnamo

Taggar

7 reaktioner på ”Jag vill få Värnamo framåt”

Helt på pricken rätt, Mats Dolmesund.
Får inte alliansen tillräcklig majoritet ändrar man spelreglerna.
Sista valet var ju ett skolexempel på fiffel.

Spelar inte så stor roll vad ni debatterar mina herrar. I Värnamo råder ”Värnamo.liberalismen” med den orubblige Hans-Göran i spetsen.
Centern har styrt i kommunen sedan många år och det har ingen betydelse vilket parti som får flest röster i denna kommun. Bara att lägga ner. Snacket och debatten leder ingen vart i slutändan.
Snart är det jul. Ta en kopp kaffe, knäck en nöt och tagga ner.

Lite komiskt att Jan skriver att han vill föra Värnamo framåt, när SD vill föra hela Sverige tillbaka till 30-talet!

Bra Jan Cherek!
Personen verkar ha tunnelseende och för säkerhets skull skygglappar, svårt för att ta in verkligheten i sitt sunda förnuft och allmänbildning i sin sandlåda?
Vad vet man eller vad skall man tro?

SD använder en retorik som bygger på hur bra Sverige var under välfärdsuppbyggnaden efter andra världskriget. Ett antal sociala reformer genomfördes med en socialistisk regering med lite liberalism och ett näringsliv som såg att social delaktighet är bra för utveckling av sin verksamhet, men att den nu raseras av att invandrare och invandring är skuld till kannibalisering på vårt välfärdsystem och det är ett hot för vår framtid.

Jag personligen kan säga att det företag jag arbetar för är tacksam för alla invandrare som genom åren från 50-talet tills i dag tillfört en resurs som gör att vi står där vi står idag med världens bästa välfärdsystem. Vad SD riktar sina angrepp mot är en grupp av människor i Sverige och där finns likheten med 30-talet som problemet till att välfärden är hotad. Där skiljer sig våra ideologier mellan MP och SD.

Huvudet på spiken Jan!
Tror dock inte att de fattar ändå!
En del vill helt enkelt inte lyssna….

Kommentarsfunktionen är stängd