Nyheter

Ja till livsmedelsbutik i Horda

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden beviljar ansökan om bygglov för ändrad användning till livsmedelsbutik och fem skyltar på fasad på fastighet i Horda 

Arkivbild

Ansökan inkom gällande utrymme i en fastighet i Horda som tidigare nyttjats för försäljning av köksinredning och vitvaror samt utställningslokal och kontor. Sökande vill nu att utrymmet, som är på 134 kvadratmeter, ska bli en obemannad livsmedelsbutik. Fastigheten omfattas av en detaljplan som är antagen 2021 och med en genomförandetid på fem år. Markanvändningen enligt gällande detaljplan är industriändamål och sökt åtgärd innebär nyetablering av handel i byggnaden. Det nu aktuella området är utpekat som ett efterbehandlingsområde för misstänkt förorenad mark. Grannar, liksom kommunens miljökontor, har hörts och ingen har några synpunkter gällande den ändrade användningen av fastigheten. 

Enligt tjänsteskrivelsen från förvaltningen bedöms förslaget inte uppfylla de förutsättningar som krävs för att bygglov ska beviljas enligt plan- och bygglagen men att föreslagen åtgärd uppfyller de förutsättningar som krävs och att det då även tillgodoser ett gemensamt behov för såväl företagen i närheten som de boende, så man anser butiken utgör ett lämpligt komplement.

Samhällsbyggnadsnämndens politiker beslutade att bevilja ansökan om bygglov för ändrad användning till livsmedelsbutik samt att fem skyltar får sättas upp på fasaden. Om åtgärden påbörjats inom två år gäller bygglovet i fem år från den dag beslutet vunnit laga kraft. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Ja till livsmedelsbutik i Horda

Kommentarsfunktionen är stängd