Nyheter

Ja till detaljplan för byggnation av bostäder

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden fattade i dag beslut om att inleda detaljplanarbete för bostadsbyggande på Hemköpsparkeringen.

Det pågår en intensiv diskussion om byggande av bostäder i Värnamo och det talas mycket om förtätning. Det var en enig samhällsbyggnadsnämnd som ställde sig bakom att påbörja arbetet med en detaljplan för fastigheterna Spjutet 1, Höken 13 och Höken 19 i Värnamo stad. Det är en privat intressent som vill bygga tre huskroppar med parkeringsmöjlighet för de boende i bottenplan. Planarbetet kommer troligen att vara klart någon gång under 2022, då man kan gå in i nästa fas för en kommande byggnation. Även om det var enighet om planarbetet, så finns det funderingar på hur man kan lösa situationen med parkeringar för de som besöker staden för att handla eller andra ärenden.

Taggar

4 reaktioner på Ja till detaljplan för byggnation av bostäder

Trist att parkeringsmöjligheterna försvinner. Snart får man parkera vid Bredasten och ta taxi in till stan.

Det enda som hade behövts bygga där är ett parkeringshus. Redan nu är det svårt med parkeringsplatser, särskilt vid evenemang som till exempel Värnamodagarna när folk från andra hålor i kommunen tar sig till stan.

Nu går utvecklingen i fel riktning och parkeringsplats efter parkeringsplats försvinner.

Se till att affärsverksamheten kan etablera sig på Bredasten, och en bra bussförbindelse, så behöver vi ju inte centrum. Det har ju flyttat!

Varför är förtätning så självklart? Det har blivit ett sådant där begrepp som inte får ifrågasättas alls. Nu var det tydligen ett enhälligt beslut, så det verkar bara vara ”vanligt folk” som undrar.

Kommentarsfunktionen är stängd