Nyheter

Ja till cykelgarage

Nyheter (S)-motionen som inlämnade i augusti 2016 fick under fullmäktigekvällen ett svar

Arkivfoto

Att få fler utvecklade parkeringar för cykeln, med tak, kan nu bli verklighet i Värnamo kommun. Det är socialdemokraterna som yrkade på ”Cykelparkering till nytta för folkhälsa och miljö” i sin motion som inlämnade för tre år sedan. Tekniska förvaltningen anser att detaljprojektering bör göras för att nå syftet med motionen, det vill säga klarlägga kostnaderna med olika alternativ. Det bör, enligt tekniska förvaltningen, hanteras som en del av hållbar trafik inom ramen för ”Plan för trafik” som är under framtagande. Tekniska förvaltningen föreslår att kommunen till en början bygger ett cykelgarage samt ett cykelställ med tak för att utvärdera dess funktion samt utförandet och kostnader kring investering och drift. Vidare bör betalsystem för nyttjande av cykelgarage värderas och eventuellt prövas.

– Vi yrkar bifall då vi ser över en plan över trafiken i Värnamo och därför yrkar jag bifall till motionen, Granberg (M)

– Jag yrkar bifall till motionen, jag är jätteglad då jag är en av motionärerna. Nu kommer alla hitta cykelgarage med tak, Britt-Marie Sellén Nilsson (S).

Kommunfullmäktige beslutade att bifalla motionen. (SD)-gruppen yrkade återremiss, men det godkändes inte.

– Beslutet är tagit, säger Camilla Rinaldo Miller (KD) kommunfullmäktiges ordförande.

I handlingar finns kostnader för cykelgarage med tak och låsbara ytterväggar, dokumenterade. 12 cykelplatser kostar 150 000 kronor inklusive maskinarbeten och 50 cykelplatser kan kosta 1 miljoner kronor inklusive maskinarbete.

Motionen från (S) var skriven av Charlotta Dahlbäck, Britt-Marie Sellén Nilsson och Ulla Gradeen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ja till cykelgarage

150.000 kr för 12 cyklar och 1Mkr för ett garage för 50 cyklar. I texten stod det att upp till 5 garage behövs.
Vi i SD ville reservera oss men nekades.
Vi fick då frågan om yrkande och då sa vi återremiss. Punkten var klubbad så vi nekades även detta.
Vi fick rätt i efterhand om reservation.

Kommentarsfunktionen är stängd